24 / 04 / 2024

Almanya Krefeld'de modern cami projesine onay çıktı!

 Almanya Krefeld'de modern cami projesine onay çıktı!

Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya (KRV) eyaletine bağlı Krefeld şehrinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliği'ne (DİTİB) bağlı yeni cami inşaatına onay verildi...



Almanya'nın Krefeld kentinde Aralık 2017'de inşaat izni alınan, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Fatih Camisi'nin inşaatına 2019 yılında başlanması öngörülüyor. 

Anadolu Ajansı'ndan alınan habere göre caminin proje sorumlusu Erdinç Sezer yaptığı açıklamada, şehir merkezinde gerçekleştirecekleri bu projenin yaşlı ve engelliler için özel olarak dizayn edildiğini söyledi.

Sezer, alınan izne göre 26 metre yükseklikte olacak caminin minare yükseliğinin 38 metre, kubbe çapının 19 metre ve avlu büyüklüğünün ise 1100 metrekare olacağını dile getirdi.  Sezer, cami projesi hakkında şu bilgileri verdi:

"İnşaat izni için 2016 yılının Kasım ayında müracatta bulunduk. İzni ise Aralık 2017'de aldık. 560 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camimizin 340 metrekare toplantı salonu, 8 odası, kütüphane ve kıraathanesi olacak. Şehir merkezine 2 dakikalık mesafede bulunan camiye araçlarıyla gelen cemaatimiz için ise 51 araçlık otoparkımız hizmet verecek."
 


Geri Dön