24 / 04 / 2024

Almanya Sağlık Bakanı Spahn emlak zengini çıktı!

Almanya Sağlık Bakanı Spahn emlak zengini çıktı!

Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn hakkında şaşırtan iddia ortaya çıktı. Bakanın gayrimenkul yatırımlarını araştıran gazeteciler Spahn'ın emlak zengini olduğunu ortaya çıkardı. 



Almanya Sağlık Bakanı Jens Spahn'ın birçok gayrimenkul edinmesi üzerine gazeteciler bu konutların ne zaman ve kaç paraya alındığını araştırmaya başladı. Fakat Spahn satın aldığı villanın tam fiyatının yazılmasını mahkeme kararıyla engelledi. Sabah'tan İsmail Erel'in haberine göre; Spahn ve eşinin satın aldığı villanın "milyonlarca euro değere sahip olduğu" bildirildi, ama hiçbir gazete tam değeri hakkında bilgi veremedi. 

GENEL MÜDÜRE KIYAK YAPMIŞ 

Bakan tarafından satın alınan villanın fiyatının yazılmasını önlemesi üzerine, bu kez bakanın milyonlarca euroluk konutları nasıl satın alındığı sorgulandı. Bakan Spahn'ın bir daireyi, devlete ait Gematik şirketinin genel müdüründen satın aldığı belirlendi. Ancak genel müdürün, daireyi Spahn'a sattıktan sonra atandığı gibi maaşının da astronomik zamla 300 bin euroya yükseldiği ortaya çıktı.

Almanya Sağlık Bakanı Spahn emlak zengini çıktı!

PARAYI NEREDEN BULDU? 

Sağlık Bakanlığı her ne kadar, "Satın alınan daire ile atama arasında bağlantı yok" dese de, Bakan Spahn'ın dairesini satın aldığı adamı genel müdür ataması, ardından da maaşına astronomik zam yaptırması dikkatlerden kaçmadı. Spahn'ın 20 bin euro brüt bakan maaşıyla emlak milyoneri olmayı nasıl başardığı ise merak ediliyor. Jens Spahn, bakan olmadan önce sağlık alanında lobici olarak görev yapıyordu.

GAZETECİLERE BASKI 

Alman Bakan Spahn'ın değeri 1 ile 4 milyon euro arasında değişen gayrimenkul edinmesini araştıran gazetelerden olan Tagesspiegel, bu kez farklı bir olayı gün yüzüne çıkardı. Gazete, Sağlık Bakanı Spahn'ın avukatlarına talimat vererek, "Benim tapularımı soruşturan gazetecilerin kim olduğunu öğrenin" dediğini yazdı. Avukatlar bunun üzerine tapu dairesinden bu gazetecilerin isimlerini, soruları ve yanıtları istedi. Bakanın basını baskı altına almaya çalışması ise tepkilere neden oldu.

Almanya'da inşaat yatırımları yüzde 1,8 arttı!


Geri Dön