20 / 04 / 2024

Alsancak Stadı için zaman mı kaybedildi?

Alsancak Stadı için zaman mı kaybedildi?

Yeni Asır gazetesinin haberine göre; Karşıyaka ve Göztepe statları için dava açıldı. Alsancak için AVM dedikodusu yapıldı. İzmir’in zamanı boşa harcandı...




İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi önceki akşam yaptığı, tek gündem maddeli toplantıda "Alsancak Stadı"nın yapımının önündeki engeli ortadan kaldıracak imar değişikliğini oy birliğiyle kabul etti. Bu kararla, Alsancak Stadı'nın Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yenilenerek tekrar İzmirli futbolseverlerin hizmetine sunulması için tüm engeller ortadan kalkmış oldu.


Alsancak için ne dedi?


Alsancak Stadı'nın kapatılmasından sonra,  İzmir  Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun, "Hem Çevre ve Şehircilik hem de Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkililerine soruyorum; Stadın yerine ne yapacaksınız? Açıklayın, öğrenelim" sözleri, "Alsancak'ın yerine alışveriş merkezi yapılacak" dedikodusunun çıkmasına neden olmuştu. Yıkımına 21 Temmuz 2015'te başlanan ve 18 Kasım 2015'te Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın yer tahsisinde bulunduğu Alsancak Stadı için Konak ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin gerekli imar değişikliğini yapması 13 aylık süre alınca, Alsancak için ihale süreci yeni başlamış oldu.


Başladığımız yerdeyiz

İzmir Büyükşehir Belediyesi, yapımını engellemek için dava açtığı Karşıyaka ve Göztepe statlarında da zaman kaybedilmesinde baş rol oynadı. İki stat için 28-29 Ocak 2014'te yapılan ihalelerin ardından, "Mülkiyet problemi çözülmedi" gerekçesiyle dava açan belediye, futbolseverlerin "stadımızı istiyoruz" diye sokağa dökülmesinin ardından, Gürsel Aksel Tesisleri'ndeki 1406 metrekarelik arazisini bedelsiz bakanlığa devretti. Karşıyaka İlçe Stadı'nda Karşıyaka Belediyesi'ne ait 2 bin 770 metrekarelik bölüm de bedelsiz bakanlığa bırakıldı. Büyükşehir Belediyesi'nin "Mülkiyet sorunu var... Trafik sıkışır... Orda stat olmaz" diyerek ortaya koyduğu engeller kalktı ama,  Ankara  18. İdare Mahkemesi'nın 6 Ocak 2016'da verdiği, "İhale iptal" kararlarıyla İzmir zaman kaybetti. Normal şartlarda Nisan 2017'de tamamlanması planlanan statlarda, belediyenin engellemesi nedeniyle bugün neredeyse başlanılan noktaya gelindi.



Yeni Asır


Geri Dön