26 / 04 / 2024

Alternatif yazlık konut projeleri! 117 bin Euro'ya!

Alternatif yazlık konut projeleri! 117 bin Euro'ya!

Yazın güneşli yüzünü göstermesiyle güney ve tatil bölgelerindeki projelerde hareketlendi

 



Krizde başlanan ancak satılamayan çok sayıda yazlık proje yeniden satışa çıkıyor. Tüketici güveninin oluşmasıyla bazı şirketler de güneyde yeni konut projelerine başlıyor.

Yazın güneşli yüzünü göstermesiyle güney ve tatil bölgelerindeki projelerde hareketlendi. Birçoğu kriz öncesinde başlayan projeler, ekonomideki düzelme ve tüketici güveninin de artmasıyla birlikte yeniden gün yüzüne çıktı. Bazı şirketler güneyde yeni projelerinin lansmanına başladı.
Birçoğu butik villa projelerinden oluşan yazlık projelerde metrekare fiyatları 2 bin 500 euro ortalamasından başlıyor. Projeler özellikle Bodrum bölgesinde yoğunlaşırken Çeşme ve Alaçatı bölgeleri ise bu hareketlilikten nasibini alıyor. Hepsinin en önemli özelliği ise denize sıfır ya da deniz manzaralı olmaları.

Bodrum rüyasından Bodream ortaya çıktı

Güllük Körfezi'ndeki Iasos mevkiinde Kıyı Gayrimenkul tarafından hayata geçirilen Bodream projesi 772 villadan oluşuyor. 525 dönüm arazi üzerinde inşa edilen ve 80 milyon euro yatırımla yapılan projenin mimari konsepti Amerikalı Micheal Sorkin Studio tarafından, mimari uygulaması ise Boran Ekinci Archhitects tarafından gerçekleştirildi.
Toplam 5 det villa tipinin bulunduğu projedeki villalar Olive (zeytin yeşili), Ivy (sarmaşık yeşili), Jade (açık yeşil), Moss (yosun yeşili) ve Lime (misket limonu yeşili) şeklinde sıralanıyor. Projede ilk etapta 48 villa inşa ediliyor. Projenin ilk etabındaki villalarda 86 metrekare açık, 30 metrekare kapalı alanı bulunan 1. tip villaların fiyatları 117 bin eurodan; 101 metrekare açık 44 metrekare kapalı alanlı 2. tip villa fiyatları 139 bin eurodan ve 116 metrekare açık, 31 metrekare kapalı alandan oluşan 3. tip villaların ise 148 bin eurodan başlıyor.
Fiyat: 117 bin euro - 148 bin euro

Üzüm bağları arasında, kira garantili villalar

Set İnşaat tarafından Göceğin merkezine 15 dakika uzaklıkta yapılan Göcek Vineyard projesi toplam 35 villadan oluşuyor. Satışı halen devam eden projede ikisi ikizvilla 10'u ise dubleks daire olmak üzere toplam 12 villanın satışı devam ediyor. Projedeki 2 yatak odalı villalar 135 metrekare, üç yatak odalı villalar ise ondan daha küçük, 110 metrekare. Bunun yanı sıra 215 metrekare büyüklüğünde ikiz villalar da bulunuyor. Projedeki villa fiyatları 140 bin ile 260 bin euro arasında değişiyor. Bunun yanı sıra yeni yapılan bir kampanyada projeden daire alanlara toplam daire bedelenin yüzde 6'sını 3 yıl içinde geri ödeyebilmeye ikman sunan kira garantisi de sunuluyor.
Fiyat: 140 bin - 260 bin euro

Tekneni villanın önüne çek

Bodrum'un en güzel manzarasına sahip Şalvarağa Tepesi'nde Bodrum Yarımadası'nda yer alan denize sıfır villa projesi Çağdaş Holding tarafından hayata geçiriliyor.
Denize sıfır konumda olması nedeniyle teknelerin vilların hemen önüne yanaştırılması imkân sağlayan proje 17 bin 355 metrekarelik alanda dubleks ve tripleks 21 tane villadan oluşuyor. İnşaatına 2007 yılında başlanan projede satışlar halen devam ediyor. Ev sahipleri proje içinde yer alan havuz gibi sosyal imkanlardan da yararlanabiliyor.

Ufuk noktasında

Point İnşaat tarafından Bodrum merkezde yapılan Horizon Point projesi toplam 3 bin 500 metrekare inşaat alanı üzerinde 2 katlı 7 bloktan oluşuyor. Mimarisi GAD Mimarlıktan Gökhan Avcıoğlu ve mimar Dara Kırmızıtoprak tarafından yapılan butik projede 12'si flat, 2'si dubleks olmak üzere toplam 14 daire bulunuyor. Her biri 120 metrekarelik 2+1 dairelerden oluşan proje Bodrum marinasının hemen üstünde yer alıyor. Projeler güneşin doğduğu ve battığı açılar dikkate alınarak konumlandırıldı. Ayrıca akıllı ev teknolojilerine de yer verildi. Projedeki evlerin merrekaresi 3 bin ile 3 bin 500 dolar arasında değişiyor.
Fiyat: 360 bin - 420 bin dolar

Island Cove Aralık'ta teslim

Bodrum'un en güzel bölgelerinden Güvercinlik Adabükü Mevkii'nde  Ankara  merkezli Karyan İnşaat tarafından hayata geçirilen Island Cove projesi toplam 58 üniteden meydana geliyor. Arasında dubleksi, tripleks ve dairelerin yer aldığı projenin 34 üniteden oluşan ilk etabı tamamlanarak sahiplerine teslim edildi. İkinci etap satışları ise devam ediyor. Büyüklüğü 96 ile 200 metrekare arasında değişen konutlar Aralık 2010'da teslim edilecek. Projedeki villa fiyatları ise 320 bin TL ile 630 bin TL arasında değişiyor.
Fiyatlar: 320 bin - 630 bin TL

Mandalina kokusunda 18 butik ev

Tekfen OZ, Bodrum Gümüşlük'te butik bir anlayışla Müşkülüm Çiftliği projesini hayata geçiriyor. Proje 27 dönüm arazi üzerinde 18 villadan oluşuyor. Büyüklükleri 90 ile 200 merekare arasında değişen 4 farklı tipte dairenin bulunduğu projede her evin kendine ait 50 ile 180 merekare arasında değişen terası da bulunuyor. Mandalina ve zeytin ağaçları arasında yer alan projede daire sahipleri ortak alanlardaki tenis, havuz, ortak bahçe ve hobi bahçelerinden faydalanabiliyor.
Fiyat: 360 bin dolar - 850 bin dolar

Bitez Yalısı'nda yaz

Bodrum'un en güzel bölgelerinden biri olan Bitez'de doğal ve tarihi güzelliklerin içinde bir yaşam sunan Çağdaş Bitez Homes III projesi 2 bin 650 metrekare arazi üzerinde 4 adet lüks villadan oluşuyor. Her biri 5+1 büyklüğünde ve 233 metrekare büyüklüğündeki konutlar Bitez Yalısı konseptinden hareketle yapıldı. Bodrum merkeze yakınlığı nın yanı sıraproje narenciye bahçeleri içinde doğal bir konumda bulunuyor.

Bodrum Kalesi'ne komşu geliyor

Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak imzalı Castle Rock projesi 16 villa ve 25 Bodrum Evi'nden oluşuyor. Projede fiyatlar 225 bin TL'den başlıyor.
Monarch Court tarafından yapılan CASTLE ROCK projesi Bodrum Kalesi'ni ortasına alan tüm koya hakim bir konumda bulunan 16 müstakil villa ve farklı büyüklükte 25 panoramik manzaralı Bodrum Evi'nden oluşuyor.
Mimar Gökhan Avcıoğlu ve Dara Kırmızıtoprak tarafından yapılan projedeki dairelerin 7 tanesi 350 ile 400 metrekare büyüklüğünde diğerleri ise 90 ile 150 metrekare arasında değişiyor. Projedeki evlerin ortalama metrekare fiyatları ise 2 bin 500 ile 3 bin eurodan arasında. Projenin en önemli mimari özelliği ise hiçbir evin birbirinin manzarasını kesmemesi.
Fiyat: 225 bin - 440 bin euro

Alaçatı Taş Evler

Yanardağ küllerinden serin evler doğdu Alaçatı'da inşa edilen taş evler bir çok ünlü ismin  adresi oldu. Projede fiyatlar 225 bin eurodan başlıyor.
Veryeriler İnşaat tarafından Alaçatı'da hayata geçirilen Alaçatı Taş Evler projesi toplam 46 adet taş evden oluşuyor. Eylül ayında inşaatı başlanacak olan projenin en önemli özelliği yanardağların püskürttüğü kül, kum ve lav parçacıklarından oluşan ‘'tüf'' denilen kesme taşlarla yapılması. Kışın sıcak yazın serin ise serin tutma özelliğine sahip evlerin satışlarının önemli bir kısmı İstanbul'da yaşayanlara yapıldı. Aralarında Demet Akbağ gibi ünlü isimde yer alıyor. Evler 225 bin ile 350 bin euro arasındkai fiyatlara satılıyor.
Fiyat: 225 bin - 350 bin euro
Dilek Taş/Sabak Emlak

 


 


Geri Dön