25 / 04 / 2024

Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarımı yapıldı!

Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarımı yapıldı!

Antalya'ya yapılacak olan Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesi tamamlandı. Bakanlık yetkilileri, Antalya, Alanya, Gazipaşa, Kumluca, Demre ve Kaş'ta incelemelerde bulundu.



Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, AK Parti Antalya Milletvekili Lütfi Elvan'ın basın ofisinden yapılan yazılı açıklamada, Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü yetkililerinin 24 Temmuz'da Antalya'ya gelerek yat limanları konusunda inceleme yaptığı belirtildi. Elvan'ın projeleri arasında yer alan Altın Portakal Yat Limanı'nın ön tasarım projesinin tamamlandığı vurgulanan açıklamada, bunun, bakanlık yetkililerince Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığına verildiği ifade edildi. 


ALTIN PORTAKAL'IN YERİ 

Projede Altın Portakal Yat Limanı, Düden Şelalesi'nin denize döküldüğü yer ile Karpuzkaldıran Askeri Tesisleri arasındaki deniz alanına konuşlandırıldı. Ayrıca Kopak Çayı Yat Yanaşma Yerleri ile Acısu Deresi Yat Yanaşma Yerleri hakkında da bakanlık ve belediye yetkilileri bir değerlendirme yaptı. Bakanlık yetkililerinin incelemeleri sırasında gündeme gelen bir diğer konu da Antalya Kruvaziyer Limanı Projesi oldu. Yap-işlet-devret modeliyle gerçekleştirilmesi planlanan ve ön projeleri bakanlık tarafından hazırlanan projeye ait uygulama imar planı ile ÇED ve fizibilite etüdü çalışmaları Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülüyor. 


İLÇELERİ DE GEZDİLER

Bakanlığın oluşturduğu teknik heyet, 2010'da yap-işlet-devret modeliyle işletmeye açılan Alanya Yat Limanı'nı, Gazipaşa Yat Limanı inşaatında yer alan ve ihalesi 26 Ağustos'ta yapılacak Hacımusa Deresi Koruma Mendireği inşaatını da inceledi. Bakanlık heyeti buradan Kumluca Adrasan Koyu'na geçti. Buradaki küçük tekne yanaşma alanı için yer tespiti gerçekleştirildi. Bakanlık yetkilileri, Kumluca'daki temaslarının ardından Demre Yat Limanı, Demre Kruvaziyer Limanı'nın yapılacağı alan ve Kaş Yat Limanı'nda da incelemelerde bulundu.


Sabah Akdeniz


Geri Dön