28 / 03 / 2024

Altınoluk yazın 20 ilden daha kalabalık bir mahalle!

Altınoluk yazın 20 ilden daha kalabalık bir mahalle!

Kazdağları'nın Ege Denizi' yle buluşan noktasında bulunan, 30 kilometrelik sahil şeridine sahip Altınoluk, Türkiye' nin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor. Altınoluk yazın 20 ilden daha kalabalık bir mahalle.



Yazları 300 bin kişiyi ağırlayan, Büyükşehir Yasası dolayısıyla kapatılan Balıkesir'in Altınoluk beldesi, 57 yıl sonra mahalleye dönüştü. Yazları 300 bin kişiyi ağırlayan Altınoluk Mahallesi, "mevsimlik sakinleri" ile 20 ilin nüfusunu geride bırakıyor.


Kazdağları'nın Ege Denizi'yle buluşan noktasında bulunan, 30 kilometrelik sahil şeridine sahip Altınoluk, Türkiye'nin önemli turizm merkezleri arasında yer alıyor.


Kışın 20 bin civarında olan Altınoluk'un nüfusu, yaz aylarında gelen tatilcilerle 300 bin kişiyi buluyor. Bölgedeki otel, motel, pansiyon ve yazlık konutlar, okulların tatile girmesinden sonra yüzde 90'ın üzerinde doluluğa ulaşıyor.


Altınoluk, yaz aylarında 300 bine ulaşan nüfusuyla, Bartın (189 bin), Ardahan (102 bin), Iğdır (190 bin), Yalova (220 bin), Karabük (230 bin), Kilis (128 bin), Bilecik (208 bin), Bingöl (265 bin), Bolu (283 bin) gibi 20 ili geride bırakıyor.


1957 yılında köyden beldeye dönüşen kalabalık yerleşim birimi Altınoluk, Büyükşehir Yasası dolayısıyla kapatılmasından sonra mahalleye dönüşerek, muhtarlıkla yönetilmeye başlandı.


30 Mart'ta yapılan Mahalli İdareler Seçimi'nde Altınoluk'ta 5 muhtar adayı yarıştı. Aydın Türker, resmi olmayan sonuçlara göre 4 bin 200 oy alarak en yakın rakibini 2 bin oy farkıyla geride bırakıp muhtar seçildi.


Türker, Altınoluk halkının gösterdiği güvene layık olmaya çalışacağını belirterek, "Mahallemizde yaşayan ve yaz döneminde yöremizi ziyarete gelen misafirlerimize en güzel hizmeti sunacağımdan kimsenin endişesi olmasın. Edremit Belediyesi ile koordineli çalışarak yazlıkçılarımızı ve turistleri, memnun edeceğiz" dedi.


AA


Geri Dön