23 / 04 / 2024

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Altınoluk'ta liman genişletme çalışmaları başlıyor!

Balıkesir'in Altınoluk ilçesinde liman genişletme çalışmaları başlıyor. Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işi çalışmalarını, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur inceledi.




Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü tarafından zemin dolgu çalışmaları yapılan ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından da sahil projesi gerçekleştirilen Balıkesir’in Edremit ilçesine bağlı Altınoluk sahilinde liman genişletme çalışmalarına başlanacak.


Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Altınoluk sahili çevre düzenleme ve iskele yapım işini, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile birlikte inceleyen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürü Fuat Canal ve Şube Müdürü Muhtesin Sevinç, limanın daha kullanılabilir ve elverişli hale getirmek hacim büyütme çalışmaları yapılacağını belirtti.


Altınoluk sahil ve limanını daha kullanışlı ve elverişli hale getirmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur, yaptığı açıklamada, “Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Altyapılar Genel Müdürlüğü’nün yaptığı sahil tahkimatından sonra, üzerindeki düzenlemeyi Büyükşehir Belediyesi olarak yaptık. Ahşap zeminler, şezlonglar, şemsiyeler ve modern kordonuyla güzel bir çalışma oldu. Limanı da daha kullanılabilir ve elverişli bir hale getirmek istiyoruz.  Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Bursa 4. Bölge Müdürümüz ve yetkililer ile bugün burada saha incelemelerimizi yaptık. İnşallah mevcut olan kıyıya dik 90 metre uzunluğundaki tahkimat, 30 derecelik bir açı ile 60 metre daha uzayacak. Tamamen lodoslara, fırtınalara, dalgalara kapalı bir hale getirilecek. Bu sayede de limanın hacmi büyüyecek. Daha fazla tekne yanaşabilecek. Lodostan, mevcut balıkçı barınağımızdaki kayıklar da artık etkilenmeyecek. Altınoluk, daha yaşanabilir bir hale geliyor. Bugün bu yapılan işleri ve yapılacak olanları inceleyip görüşmeler yaptık. Kontrollerimizi gerçekleştirdik. İnşallah önümüzdeki sezon daha düzenli, daha iyi kullanılabilir bir Altınoluk’u biz hemşerilerimize vaat ediyoruz” diye konuştu.




Balıkesir Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön