28 / 03 / 2024

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

İzmir'de çürük olduğu için 7 yıl önce kapatılıp yıkıldıktan sonra Gençlik Spor Bakanlığı tarafından yerinde inşa edilen yapılan Alsancak Stadı'nda hakkı olduğunu söyleyen Altınordu, gazetelere ilan vererek stadın yarısını istedi. 



Yapımı devam eden Alsancak Stadı'nın son kiracısı konumundaki Süper Lig'deki Altay ile yeni stadyumda hak sahibi olma konusunda senelerdir çekişme içinde olan Altınordu, verdiği ilanda 1962 yılında devletle kulüp arasında yapılan protokolün halen geçerli olduğunu söyledi. Hürriyet'te yer alan habere göre; Kırmızı-lacivertliler, "Bu protokole göre kullanım hakkı kulübümüze ait  İzmir  Alsancak semtinde bulunan 15.500 metrekarelik Altınordu Halk Sahası'nın devredilmesi karşılığında, Devletimiz kulübümüze, İzmir Alsancak Stadı'nın bina ve saha kullanım hakkının 1/2'sini vermeyi kabul ve taahhüt etmiştir" açıklamasını yaptı. 

Altınordu'nun bu protokol ile ilgili büyük bir özveri yaparak üzerine düşen sorumluluğu yerine getirdiğini devletin ise protokol taahhütlerinin Alsancak Stadı ile ilgili kısmını yerine getirmediğini öne sürdü.

Altınordu Alsancak Stadı kullanım hakkı için ilan verdi!

BİNEVA VE SAHA KULLANIM HAKKININ YARISINI TALEP EDİYOR

Altınordu tarafından verilen ilanın devamı şu şekilde:

"Altınordu Spor Kulübü kurulduğu günden bugüne kadar bu toprakların çocuklarına hizmet etmeyi esas almıştır. Devlet Büyüklerimizden, 1962 yılında yapılan protokol ile imza altına alınan İzmir Alsancak Stadı'nın bina ve saha kullanım hakkının 1/2'sinin kulübümüze verilmesini talep ediyoruz. Kamuoyuna ve Spor Camiasına Saygılarımızla."

2006'DA TESADÜFEN BULUNDU

Altınordu'nun Alsancak Stadı'yla ilgili hak iddia ettiği tarihi belge, 15 sene önce Ocak 2006'da tesadüfen ortaya çıktı. Kırmızı-lacivertlilerde o dönem Başkan Bülent Erdik, Dönertaş'taki eski kulüp binası yenilenirken taşınan belgeler arasında kulüp ile Beden Terbiyesi Bölge Müdürlüğü arasında 1962 yılında imzalandığı ifade edilen protokole rastladı. 44 yıllık belgenin, Altınordu'nun o dönem şu an Alsancak Atatürk Voleybol Salonu ve Alsancak Atatürk Yüzme Tesisleri'nin arazisi olan sahayı Beden Terbiyesi'ne devretmesine karşılık Alsancak Stadı'nda hak sahibi olduğunun kanıtı olduğunu belirten kırmızı-lacivertliler, yıllardır bu iddialarına devam ediyor. Alsancak Stadı'nı yıllarca Gençlik Spor Genel Müdürlüğü'nden kiralayan Altay da yeni stadın kullanım hakkının tamamını talep ediyor. Stadın mülkiyeti ise inşaatı da üstlenen Spor Bakanlığı'na ait durumda.

 Alsancak Stadı 6 Kasım'da açılıyor!


Geri Dön