29 / 03 / 2024

Altınordu yatırıma doyacak!

Altınordu yatırıma doyacak!

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz’ın da yer aldığı toplantıda Altınordu'nun yatırıma doyacağını söyledi.



 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Başkan Vekili Ahmet Çoruh, Genel Sekreter Yardımcısı Bülent Civelek, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş ve Altınordu Belediye Başkan Yardımcısı Aydın Şaşmaz’ın da yer aldığı toplantıda Altınordu Belediye Meclis Üyelerine yatırımlar hakkında sunum yaptı. 2016 yılında yapılan yatırımlar ve bu yıl için planlanan projelerle ilgili bilgi veren Başkan Yılmaz, "Altınordu’ya bu zamana kadar 98 milyon TL’lik yatırım gerçekleştirdik. Bu yıl da 166 milyon TL yatırım yapacağız. Tamamladığımız ve planladığımız projelerin toplam maliyeti 264 milyon TL olacak” dedi.

 

BOZTEPE YÜKSEKLİĞİNDE ASFALT DÖKÜYORUZ

 

Programın açılış konuşmasını yapan Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş, 2016’da şekillenen yatırımlar ile 2017 yılında yapılacak projelerle ilgili yapılan toplantıdan dolayı Başkan Enver Yılmaz’a ve Büyükşehir ekibine teşekkür etti.

 

2017 yılının huzurlu ve uyumlu bir çalışma ortamında geçmesi temennisiyle sözlerine başlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, kaynağa dayalı bir sorun olmadığına dikkat çekerek Altınordu ilçesine bu yıl 106 km sıcak asfalt döküleceğini ifade etti. Başkan Enver Yılmaz, “Büyükşehir olmadan önce ilgili belediyenin 10 yılda döktüğü asfalt miktarı 20 km iken, Altınordu Belediyesi 2.5 yılda 30 km ve Büyükşehir Belediyesi 70 km sıcak asfalt döktü. Yalnızca yol için harcanan para 44 milyon 500 bin TL. Bu yıl da Altınordu ilçesinde 110 km’ye yakın dökeceğimiz sıcak asfaltın bedeli ise 34 milyon TL. Deyim yerindeyse şehrin altını üstüne getirdik. Boztepe yüksekliğinde asfalt döküyoruz. 18 milyon TL’lik su yatırımı yapılan Altınordu ilçemize bu yıl 37 milyon TL’lik yatırım gerçekleştiriyoruz. Altınordu’ya bu zamana kadar 98 milyon TL’lik yatırım yaptık. 2017 yılında da 166 milyon TL yatırım yapacağız. Altınordu ilçemizle ilgili yatırımlarımızın toplamı 264 milyon TL” dedi.

 

ALTINORDU SAHİLİNDE DÜZENLEME

 

Altınordu ilçesinde Mehmetçik Bulvarı, Org. İbrahim Fırtına Caddesi, Soya Caddesi ve muhtelif caddelerde yapılacak proje hakkında da konuşan Başkan Yılmaz, “Kaldırımdan, 3.5 m koşu yolu ve 2.9 m bisiklet yolundan oluşacak bölümde sıcak asfalt dökülmeye başlandı. Karşısında da otopark olacak alanı Haziran ayında hizmete sunmayı amaçlıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

KARADENİZ SAHİL YOLUNDA BİNALAR TEK TİP OLACAK

 

Altınordu’da Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Rus Pazarı ile Büyükşehir Belediyesi Durugöl yerleşkesi arasında pilot olarak uygulanan “1. Etap Cephe İyileştirme Projesi”nin tamamlandığını belirten Başkan Enver Yılmaz, “Buradaki model uygulamamızın %25’i vatandaş ve %75’i Büyükşehir marifetiyle yapıldı. İkinci etapta, 185 binada daha yapacağımız bu uygulamanın %50’si vatandaşımızın ve diğer %50’si de Büyükşehir Belediyemizin katkısıyla gerçekleştirilecek. Bu ay yapacağımız ihaleyle Ünye ve Fatsa ilçelerimizde de bu çalışmayı uygulayacağız. Karadeniz sahil yolu, dükkân katlarıyla birlikte tek tip giydirilecek” dedi.

 

MELET PARK PROJESİ ONAYLANDI

 

Melet Irmağı’nın sol tarafında Ordu Belediyesi tarafından vahşi depolama alanı olarak kullanılan sahanın rehabilitasyonu amaçlanarak, Büyükşehir Belediyesince sosyal yaşam alanı olarak hayata geçirilecek “Melet Park” projesinin dün itibarıyla onaylandığını müjdeleyen Başkan Yılmaz, fore kazık çakmak suretiyle inşaat çalışmasına başlanacağını ve zamanla asıl ihalenin yapılacağını belirtti.

 

 

ORDU’YA 4 AMATÖR SAHA

 

 

Durugöl’deki amatör sahaların bulunduğu alana yapılacak Ordu Stadı’nın Bakanlık marifetiyle inşa edilecek tek stat olduğunu, Ocak ayında yer tesliminin yapılacağını ve eski stat alanının altına 1.000 araçlık otopark olmak kaydıyla şehir meydanının hayata geçirileceğini belirten Başkan Enver Yılmaz,  projeyle amatör sporlar için 3’ü Karşıyaka, 1’i Cumhuriyet Mahallesi olmak üzere 4 adet spor sahasının inşa edileceğini söyledi.

 

AVM’DE YER TESLİMİ NİSANDA YAPILACAK

 

Karadeniz Bölgesi’nin en büyük AVM’sinin Ordu’da yapıldığını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, ”175 milyon TL maliyetindeki AVM, yap işlet devret modeliyle inşa edilecek. Büyükşehir Belediyemizin kasasından bir kuruş dahi çıkmayacak. 30 yılın sonunda Ordu Park AVM, hem Büyükşehire kalacak hem de Belediyemiz 130 milyon TL kira geliri elde edecek. 1.500 kişiye iş istihdamı sağlayacak AVM, 43 dönüm alana yapılacak ve zemin artı iki katla birlikte 3 katlı olmak suretiyle tam 95 bin m2 inşaat alanından oluşacak. Yaklaşık 1.300 araçlık otoparkı bulunan AVM 2018 yılı Haziran ayında hizmete girecek” diye konuştu.

 

ALTINORDU’YA 95 MİLYON TL’LİK ÜSTYAPI PROJESİ HAYATA GEÇECEK

 

Bu yıl içerisinde altyapı ve asfalt çalışmaları dışında, Altınordu ilçesinde 95 milyon TL’lik yatırımın yapılacağını ifade eden Başkan Yılmaz, “2017 yılında 37 milyon TL’lik su ve 34 milyon TL’lik yol yatırımının yapılacağı Altınordu’da hayata geçireceğimiz diğer projeler için de 95 milyon TL’lik kaynak ayırdık. Altyapının yanı sıra yılsonu itibarıyla üstyapıdaki yatırımların da görülmeye başlanacağı ilçede Haziran ayında Rüsumat Rark'ın inşaat süreci de tamamlanacak. Ordu’nun şehir terası Boztepe’ye yapılacak peyzaj düzenleme projesi 1 ay içinde ihaleye çıkacak. Bu alanın yapımıyla eş zamanlı olarak merpen projesinde kamulaştırma ve güzergâh çalışması sürdürülüyor. Eskipazar mevkiine yapmayı planladığımız Şehirlerarası Otobüs Terminali’nin 18 Ocak’ta ihalesini gerçekleştireceğiz. Kamyon Garajı tamamlanmak üzere. 311 konutlu TOKİ’de satışların Mart ayında başlayacağını düşünüyoruz. Ulu Camii ve Yalı Camii’de çevre düzenlemesi yapacağız. Köprübaşı’na yapılacak meydanla ilgili Şubat ayında ihaleye çıkacağız. Yürüyen merpenli üst geçidin 1 hafta içerisinde montajını gerçekleştireceğiz. Hayata geçireceğimiz yatırımların toplam bedeli 264 milyon 285 bin TL. Altınordu ilçemize hayırlı uğurlu olsun” dedi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön