28 / 03 / 2024

Altınova Cemevi'nin temeli atıldı!

Altınova Cemevi'nin temeli atıldı!

Antalya Kepez Belediyesi tarafından Altınova Mahallesi’nde inşa edilecek Pir Sultan Abdal Cemevi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.



Antalya Kepez Belediyesi tarafından yapılması planlanan Altınova Cemevi'nin temeli gerçekleşen törenle atıldı. 
Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kapalı alanı 1400 metrekare olan Altınova Cemevi'nin etrafında 6 bin metrekare büyüklüğünde bir rekreasyon merkezi oluşturacaklarını söyledi. Başkan Tütüncü, inşaat süresinin 310 gün olduğunu ve cemevinin 15 Haziran 2020'de bitmiş olacağını belirtti.

PİR SULTAN ABDAL OLACAK

Birlik ve beraberlik içinde gerçekleşen örnek bir cemevini hizmete açmanın hayırlı bir iş olduğunu sözlerine ekleyen Tütüncü, projenin kalpleri birbirine yakınlaştıracağını vurguladı. Tütüncü, "Buranın ismi, Pir Sultan Abdal olsun. Burada gül fidanları yetiştiren çocuklar, müdavimler olsun" açıklamasında bulundu.

Başkan Hakan Tütüncü, "Biz insanların yüreklerine bakarız. O kalpler Cenab-ı Allah'ın yapısı olduğundan, bizim için değerlidir. Birbirimize güller atmaya, hiçbir şey engel değildir" açıklamasında bulundu.

Tütüncü, "Cami de cemevi de, Hz Mevlana'da, Pir Sultan Abdal da, Yunus Emre de Hacı Bektaş-i Veli de bizim. Biz bu ülkenin renkleriyiz" açıklamasında bulundu. 

Törene, Pir Sultan Abdal Dernekleri Genel Başkanı Gani Kaplan ile Alevi Bektaşi Federasyonu Başkan Yardımcısı Müslüm Metin, ve çok sayıda vatandaş katılıdı.


Geri Dön