Altıntaş Tataroğlu Gıda ve ortaklarının kesin mühlet süresi 6 ay uzatıldı!
Altıntaş Asliye Hukuk Mahkemesi, Altıntaş Tataroğlu Gıda Hayvancılık İnşaat Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile şirket ortaklarının mevcut kesin mühlet süresinin 6 ay süreyle uzatılmasına hükmetti.
Altıntaş Asliye Hukuk Mahkemesi, Altıntaş Tataroğlu Gıda Hayvancılık İnşaat Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. ile şirket ortakları Mehmet Tatar, Mustafa Tatar ve Zabit Tatar’ın konkordato sürecinde önemli bir karar aldı.
Mahkeme, mevcut kesin mühletin 19 Haziran 2025 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 6 ay süreyle uzatılmasına hükmetti.
Paylaşılan detaylara göre karar, konkordato sürecinde alınan tüm tedbirlerin ve komiserlerin görevlerinin aynı şekilde devam edeceğini belirtiyor. Dosya üzerinde yapılan inceleme sonucunda verilen bu karar, şirket ve ortaklarının borçlarını yeniden yapılandırma çalışmalarına devam edebilmesi için ek süre tanıyor.
İlan metni:
İ L A N
T.C. ALTINTAŞ ASLİYE HUKUK MAHKEMESİ
(ASLİYE TİCARET MAHKEMESİ SIFATIYLA)NDEN / BAŞKANLIĞINDAN
ESAS NO : 2024/7 Esas
Davacılar MEHMET TATAR, MUSTAFA TATAR, ZABİT TATAR, ALTINTAŞ TATAROĞLU GIDA HAYVANCILIK İNŞAAT TEMİZLİK SANAYİ VE TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, 'nin mahkememizde görülmekte olanKonkordato davası nedeniyle; 7101 sayılı kanunla değişik İİK'nınİİK'nın 286'ncı maddesinde belirtilen belgelerin dosyada eksiksiz olarak mevcut olduğu tespitolunmakla;Mahkememizin 19/06/2025 tarihli ara kararı ile Kütahya Ticaret Sicil Memurluğuna kayıtlı 0610327718 vergi numaralı Altıntaş Tataroğlu Gıda Hayvancılık İnşaat Temizlik Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. 542*** T.C kimlik numaralı Mehmet TATAR ve 542*** T.C kimlik numaralı Mustafa TATARve 542*** T.C kimlik numaralı Zabit TATAR' ın taleplerinin kabulü ile davacılar yararına 2004 sayılı İİK'nun 289/1 maddesi uyarınca verilen kesin mühletin 19/06/2025 günü saat 14.00'tenbaşlamak üzere 6 AY SÜRE İLE UZATILMASINA, kesin mühlet kararı ile verilen tüm tedbirlerin aynen devamına ,
Konkordato komiserlerinin görev ve yetkilerinin aynen devamına, Dair dosya üzerinde yapılan inceleme neticesinde 7101 sayılı yasa ile değişik İİK'nun 293/1 fıkrası gereğince KESİN olmak üzere karar verildiği ilan olunur.