26 / 04 / 2024

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Badal Tüneli'nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Amasya Merzifon'da inşa edilen Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmalarında sona gelindi. Amasya Valisi Osman Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü" dedi...



Türkiye'nin önemli güzergahları arasında bulunan Amasya Merzifon'da, yaklaşık 120 milyon TL'lik yatırımla yapılan Badal Tüneli'nde yürütülen kazı çalışmaları tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Amasya Valisi Osman Varol, Merzifon-Osmancık kara yolunda yapımı devam eden Badal Tüneli'nde incelemelerde bulundu, yüklenici firma yetkililerinden de çalışmalara ilişkin bilgi aldı.

Amasya Badal Tüneli nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Varol, kara yolu güvenliğini artırmak, can ve mal güvenliğini temin etmek ve ulaşımda daha konforlu seyahat imkanı sağlamak hedefiyle tüneller inşa edildiğini belirtti.

Badal Tüneli'nin her biri 844 metre uzunluğundaki 2 tüpten oluştuğunu aktaran Vali Varol, "Tünelin kazı çalışması tamamlandı, ışık göründü. Üzücü kazaları yaşamamak için devletimiz çok ciddi kaynaklar ayırdı. Hamdolsun devletimiz bu güce sahip. Burada yaklaşık 120 milyon lira maliyeti olan tünellerimiz, ayrıca yapılacak sanat yapılarımız var. Hepsi tamamlandığında Türkiye'nin en sıcak, riskli noktalarından biri olarak adlandırılan bu bölgede inşallah trafik kazalarında diğer tedbirlerimizle birlikte ciddi azalış ortaya çıkacaktır" şeklinde konuştu.

Güçlü bir devletin en önemli fonksiyonlarından birinin vatandaşlarının güvenliğini ve refahını sağlamak olduğuna dikkat çeken Varol, tünel faaliyete geçtiğinde ulaşımda çok büyük rahatlama sağlanacağını da ifade etti. 

Amasya Badal Tüneli nin kazı çalışmaları tamamlandı! 

Varol'a incelemelerinde Gümüşhacıköy Kaymakamı Mehmet Deniz Arabacı, İl Emniyet Müdürü Fahri Bulut, Karayolları 7'nci Bölge Müdürü Murat Gönenli, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ali Yıldız ile diğer yetkililer eşlik etti.

Ankara-İstanbul YHT Tünel 26 projesi 2022 açılacak!


Geri Dön