19 / 04 / 2024

Amasya Gümüşhacıköy Açık Cezaevi'ndeki çatı çökme olayı incelendi!

Amasya Gümüşhacıköy Açık Cezaevi'ndeki çatı çökme olayı incelendi!

Vali İ. Halil Çomaktekin Gümüşhacıköy İlçemizde bulunan Açık Cezaevinde meydana gelen çatı çökmesi olayını yerinde inceleyerek açıklamalarda bulundu. İşte o açıklamalar...



Olayı haber almasının ardından Gümüşhacıköy’e hareket eden Vali Çomaktekin’e olay yerinde gerçekleştirdiği incelemelerde Amasya Belediye Başkanı Cafer Özdemir, Gümüşhacıköy Kaymakamı Hüseyin Tekin, İl Jandarma Komutanı Ünsal Ağaoğlu, İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, İl Sağlık Müdürü M. Rüştü Ertosun ve Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Faruk Tonga eşlik etti.

Bu kapsamda konuya ilişkin olarak basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Vali Çomaktekin şunları kaydetti:"Bugün 16.45 itibariyle Gümüşhacıköy İlçemizde bulunan Açık Cezaevinde üzücü bir olay yaşandı. Aşırı rüzgardan kaynaklanan olayda,  alanda sayımları yapılan mahkum kardeşlerimizin üzerine düşen çatıdan dolayı bu olumsuz durumla karşı karşıya kaldık. Bu olaydan 81 mahkum etkilendi. Fakat çok şükür ağır yaralılarımız yok. Çoğu mahkum kardeşlerimizin ayakta tedavileri yapıldı. Büyük kısmı taburcu edildi. 10 kişinin durumu biraz ciddi ama, onlar da hayati tehlike arz etmiyor. Olayın en az hasarla atlatılması için tüm kurumlarımız üzerlerine düşen görevi en iyi şekilde icra etmeye çalışmaktadır. Burada hiçbir mahkum kardeşimiz mağdur edilmeyecek. Sayın Başsavcımız nakil konusunda gerekli değerlendirmeleri yapıyor. Hepimize geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum.”

Vali İ. Halil Çomaktekin açıklamalarının ardından olayın meydana geldiği binada incelemelerde bulunarak, yetkililerden bilgi aldı.


Amasya Gazetesi


Geri Dön