19 / 04 / 2024

Amasya köylerindeki su depolarında hijyen tadilatı başladı!

Amasya köylerindeki su depolarında hijyen tadilatı başladı!

Amasya İl Özel İdaresi, KÖYDES ek programı kapsamında yapılan içme suyu inşaatlarına ilaveten su depolarında da hijyen tadilatı başlattı. Çivi Köyü’nde inşaatı yarım kalan 30 metreküplük depo inşaatı da onarımdan geçti...




Amasya İl Özel İdaresi, KÖYDES ek programı kapsamında yapılan içme suyu inşaatlarına ilaveten su depolarında da hijyen tadilatı başlattı.


Genel sekreter yardımcısı İbrahim Yıldırım, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Hüseyin Köroğlu ve diğer yetkililerle birlikte yapılan çalışmaları yerinde inceleyen Amasya İl Özel İdaresi Genel Sekreter A. Faruk Aykutlu, “Merkez Çivi köyü ve Kaplıca mahallesi içme suyu İnşaatı, Çiviköy, Musaköy, Başpınar Köyü, Ayvalıpınar Köyü ve Terziköy’e içme suyu sağlayan göz menbaı ıslah çalışmaları yerinde görülmüştür. Bu iş kapsamında, dış etkilere açık olan kaynak etrafı, çevre duvarı ve tel örgü ile çevrelenmiş ve üzeri kil kaplanarak kirlenmesinin önüne geçilmiştir” dedi.


Çivi Köyü’nde inşaatı yarım kalan 30 metreküplük depo inşaatının onarımdan geçip, depo borularının yenilenirken, depo içerisinin antibakteriyel seramikle kaplandığını anlatan Aykutlu, “Çivi Köyü Kaplıca Mahallesi’ne ait 75 metreküplük kargir Depo onarımı ve rehabilitasyonu çalışmaları başlamıştır. Tuzsuz Köyü içme suyu tesisine ait kullanıma uygun olamayan 30 metreküplük kargir depo yerine 50 metreküplük betonarme yeni depo inşaatı devam etmektedir. Belmebük Köyü’nde 30 metreküplük kargir depo onarım ve ikmali yapılarak köye sıhhi içme suyu verilmiştir” diye konuştu.



Ordu Yorum


Geri Dön