16 / 04 / 2024

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

Dünyanın en zengin adamı Jaff Bezos, şirketi Amazon için dünyanın en özel binasını yaptırıyor. 2.5 milyar dolara mal olan binada, çalışanların rahatı için her şey düşünüldü. Yetkililer, “Dünyanın en güvenlikli binası” yorumunu yaptı.



E-ticaret ve teknoloji devi Amazon'un CEO'su Jeff Bezos, 191 milyar dolarla yeniden dünyanın en zengin adamı oldu. Bezos, Virginia'da Amazon'un yeni merkezinin inşaatı için çalışmalara başladı.

Takvim'de yer alan habere göre; "Bezos'un yeni karargahı" olarak gösterilen bu doğa ile uyumlu binası 2 milyon 800 bin metrekare olarak inşa edilecek. Kozalaktan esinlenen bina tamamen çevreye duyarlı olarak yapılacak. 2 milyar 500 milyon dolara sahip olacak projenin içinde dinlenme ve uyku alanları, havuzlar, sinema salonları ücretsiz olacak. ABD'nin en önemli mimarlık ofisi NBBJ tarafından tasarlanan binanın "yüzyılın binası" olması planlanıyor.

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

Beyaz Saray kadar korunaklı olan binaya giriş göz taraması ve parmak iziyle olacak. NBBJ yetkilileri, "Planlarımız özel bir bina yapmaktı. Jeff Bezos bizden, çalışanların yaratıcılığın öne çıkacağı bir bina istedi. Biz de tasarladık" açıklamasında bulundu.

Amazon için dünyanın en özel binası inşa edilecek!

BİNANIN ÖZELLİKLERİ:

- Elektriğinin yüzde 43'ünü kendi üretiyor.
- Her kapı parmak izi ile açılıyor.
- Temiz enerji kullanılıyor.
- Radyosunu en aza indiren sistem var.
- 100 yataklı hastane.
- 9 sinema salonu.
- 11 oyun parkı.
- 6 havuz.


Geri Dön