26 / 04 / 2024

Anadolu Pasajı'nın kiracısı Flo oldu!

Anadolu Pasajı'nın kiracısı Flo oldu!

'Anadolu Pasajı'nın kiracısı 3 aydır aralarında H&M'in de yer aldığı dünya parakende devleriyle mücadele eden Flo oldu



ORJİN Group´un aslına uygun olarak restore ettiği `Anadolu Pasajı´nın kiracısı 3 aydır aralarında H&M´in de yer aldığı dünya perakende devleriyle mücadele eden Flo oldu. 7 katlı mağazayı kiralayan ve Ekim sonunda Türkiye´nin en büyük mağazasını açacak olan Ziylan Grup´un Başkanı Mehmet Ziylan, "Eskiden en iyi yerleri yabancılar kapardı, bu sefer en iyi yeri Türk markası kaptı. Binanın 4-5 katını ayakkabıya, diğer katlarını da kütüphane, cafe gibi alanlarına ayıracağız" dedi

Flo dünya perakende devleriyle 3 ay mücadele etti, Orjin Group´un İstiklal Caddesi´ndeki binasını kaptı. Orjin Group´un aslına uygun olarak restore ettiği başta H&M olmak üzere çok sayıda uluslararası zincirin mağaza açabilmek için peşinde olduğu Anadolu Pasajı´nın yeni kiracısı olmayı Ziylan Grup başardı. Beyoğlu Emek Sineması´nın karşısında bulunan 7 katlı binanın tamamını kiralayan Ziylan, buraya Türkiye´nin en büyük ayakkabı mağazasını açmaya hazırlanıyor. Binanın dış cephesini reklamları için kiralayan Media Markt´ın bu hafta itibarıyla anlaşmasının bitmesiyle Flo´nun İstiklal Caddesi´ne gelişi duyurulacak.

1 milyon $´lık yatırım

Binanın ilk aşamada 4-5 katını kullanacaklarını ve ilk kez burada `cafe´, `kütüphane´ gibi farklı mağaza içi aktivite konseptlerini de hizmete sunacaklarını söyleyen Ziylan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ziylan, "Flo´nun İstiklal Caddesi´nde Anadolu Pasajı´na giriyor olması Türk perakendeciliği adına önemli bir adım. Çünkü 2 dünya perakende deviyle mücadele ettik ve sonunda binayı biz kiraladık. Yabancı markaların Türk markalarının önüne geçmesi, iyi yerleri onların kapması gibi olayları tersine çevirdik. Bu sefer en iyi yeri Türk markası kaptı" dedi.
1 milyon dolarlık yatırım yapılacak Anadolu Pasajı´ndaki mağazanın Flo´nun `amiral gemisi´ olacağını, aynı zamanda Türkiye´nin en büyük ayakkabı mağazasını da hizmete sunacaklarını açıklayan Ziylan, "Bu mağaza bizim 100. mağazamız olacak. Mağazada ayakkabı ve aksesuar adına aklınıza gelebilecek binlerce ürün satışa sunulacak. Günlük ayakkabıdan doğa sporlarına, alternatif spordan fantezi ürünlere kadar her çeşit, tek bir çatı altında satılacak" diye konuştu.

`Bahar´ kokulu mağaza

3 bin metrekarelik dev mağazanın Ekim sonu ya da Kasım ayı başında açılmasının planlandığını aktaran Ziylan, Flo İstiklal´da 5 duyudan 4´üne hitap edecek bir konsepti de uygulayacaklarını açıkladı. Ziylan şunları söyledi:
"Mağazada yabancı soundlu müziklerle müşterimiz alışveriş yapacak. Ayrıca müşteriyi cezbeden, mağazada daha çok kalmasını ve rahat alışveriş yapmasını sağlayan özel bir `bahar kokusu´ geliştirttik. Bu koku konseptini de İstiklal Caddesi´ndeki mağazamızda kullanacağız."

`Türk markalarının rüşdünü ispatladık´

MEHMET Ziylan, 3 bin metrekarelik mağazanın hem Flo için hem de Türk markalarının rüşdünü ispatlaması açısından çok önemli olduğunu açıkladı. Ziylan, Türk perakendecilerin artık yurtdışında da rakipleriyle mücadele edebilecek seviyeye geldiğini ifade etti.
Vatan


Geri Dön