29 / 03 / 2024

Anadolu Üniversitesi Open University ile ortak oldu!

Anadolu Üniversitesi Open University ile ortak oldu!

Anadolu Üniversitesi ile 30 yıl önce örnek aldığı, dünyanın ilk açık ve uzaktan eğitim veren İngiliz Açık Üniversitesi ( Open University ) bugün ortakları oldu...



Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Davut Aydın, Anadolu Üniversitesi Kongre Merkezi'nde önceki gün İngiliz Açık Üniversitesi yetkilisi Prof. Dr.Allan Bassindale ile iş birliği anlaşması imzaladı.


Rektör Aydın, AA muhabirine yaptığı açıklamada, İngiliz Açık Üniversitesi'nin kendileri için "rol model" olduğunu söyledi.


Açıköğretim sistemini 30 yıl önce İngiliz Açık Üniversitesi'nden örnek alarak uygulamaya başladıklarını dile getiren Aydın, "O gün bizim örnek aldığımız üniversite, bugün Anadolu Üniversitesi'nin partneridir, ortağıdır" dedi.


Yapılan iş birliği anlaşmasının içeriği hakkında bilgi veren Aydın, şunları kaydetti: 


"İş birliğinin kapsamında, öğrenci ve öğretim üyesi değişimi, ortak araştırma projeleri gerçekleştirme, teknik konularda ara eleman yetiştirme, fen bilimleri ve mühendislik alanında ortak ön lisans, lisans, yüksek lisans programları açılması yer alıyor. Ayrıca  ön lisans ve lisans düzeyinde ortak İngilizce programları açılması da gündemde. Sadece Türkiye için değil, bölge ülkeleri de kapsayan bir iş birliğidir. Bu uzaya yolculuk gibi iki başarılı kurumun yeni yolculuğudur. Gelecekte bu iş birliğinden çok sinerji yaratılacak, çok önemli değerler üretilecektir. Fevkalade önemli bir iş birliğidir."


- Kraliyetten anlaşmaya destek  


İngiltere'de yaptıkları görüşmeleri aktaran Aydın, şöyle devam etti:


"Bu görüşmelerde, iş birliğinin İngiltere'nin saray yönetimi tarafından da desteklendiğini ve  geliştirilmesinin beklendiğini gördük. Önümüzdeki dönemde de sadece Türkiye'de değil, Balkanlarda, Kafkasya, Ortadoğu ve Afrika'da değişik alanlarda iki kurum, omuz omuza, sırt sırta ortak projelerini gerçekleştirerek, hem Türkiye'deki öğrencilerimize hem de dünya ve bölge ülkelerdeki öğrencilere bir eğitim fırsatı yaratacağız. Ortak programlarımızla bilgiyi öğrencilerin avuçlarına koymuş olacağız. Önümüzdeki dönemlerde Türkiye'deki teknik eğitimin geliştirilmesinde, örgün öğretimde okuyan öğrencilerimize yeni dersler sunabileceğiz. Kısaca eğitim, öğretim ve araştırma ve topluma hizmet fonksiyonlarımızla iki kurum, başarılı bir şekilde ülkemizin hizmetindeyiz."


AA


Geri Dön