29 / 03 / 2024

Anadolu Yakası'ndaki 5 yıldızlı otel sayısı 14'e ulaştı!

Anadolu Yakası'ndaki 5 yıldızlı otel sayısı 14'e ulaştı!

Avrupa yakasında 18 adet 5 yıldızlı otel inşa edilirken Anadolu yakasında rakam bu yıl 14'e ulaştı



İstanbul'un yaşam merkezi konumundaki Anadolu yakası bu özelliğinden yavaş yavaş sıyrılarak iş ve turizm merkezi haline dönüşüyor. Son birkaç yıl içinde Anadolu yakasındaki otel yatırımları Avrupa yakasında yeni yapılan projeleri yakaladı. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün Bakanlığı'nın verilerine göre şu anda Avrupa yakasında 18 adet 5 yıldızlı otel projesi devam ederken Anadolu Yakası'nda bu sayı ilk kez bu yıl 14'e ulaştı.

TURİZM ANADOLU'YA KAYIYOR
Avrupa yakasında yapımı devam eden 10 bin 794 yatak bulunurken Anadolu yakasında bu rakam 9 bin 78'e ulaştı. Gebze'nin 27 bin fabrika ile bölgenin en büyük sanayi merkezi konumundu olması ve Sabiha Gökçen Havalimanı Dış Hatlar Terminali'nin yakında açılacak olması bölgeye yapılan yatırımları artırıyor. İstanbul Kültür ve Turizm Müdürü Ahmet Emre Bilgeli, otel yatırımlarının Avrupa yakasına yaklaşmasının sadece turizmin değil iş dünyasının bu yakaya kaydığının bir göstergesi olduğunu söyledi.

PATRONLAR AÇIĞI KAPATIYOR
Avrupa yakasında halen 30 tane 5 yıldızlı otel bulunurken Anadolu yakasında bu sayı şimdilik sadece iki ile sınırlı. Ancak yeni yapılan yatırımlarda Anadolu yakası bu açığı kapatmaya çalışıyor. Cevahir Maltepe'de Limak Kavacık'ta, Reisler Deri Kalamış'ta otel yapıyor.

Sigara içmeyen 1000 kişiyi işe alacak
Anadolu yakasının ilk 5 yıldızlı otelini yapan The Green Park Otelleri, Pendik'te bölgenin ve İstanbul'un kongre otelini açmaya hazırlanıyor. The Green Park Otelleri Yönetim Kurulu Başkanı Adil Üstündağ, bu yılbaşından açacakları kongre merkezinin 56 salonu ile İstanbul'un en büyük kongre merkezi olacağını söyledi. Otelde sigara içmeyen 1000 kişiyi istihdam edeceklerini söyleyen Üstündağ, "Turizmin üzerine titrememiz lazım" diye konuştu. 538 oda kapasiteli olacak otelin bu yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.
Dilek TAŞ/Sabah


Geri Dön