28 / 03 / 2024

Anadolu'daki otel yatırımları daha da artacak!

Anadolu'daki otel yatırımları daha da artacak!

2023'te 50 milyon turist, 50 milyar dolar gelir hedefine hızla koşan Türkiye'de otel yatırımları da hız kesmiyor. TUROB Başkanı Timur Bayındır, 2023'e kadar Anadolu'da otel yatırımlarının artacağını söyledi.



Bayındır, "Balıkesir, Bursa, Konya, Elazığ, Trabzon, Adıyaman gibi illerde yatırımların arttığını görüyoruz. Bu otelcilik faaliyetlerinin ülke geneline yayılmaya başladığını gösteriyor" dedi. OcakEkim 2014 döneminde teşvik belgesi alan il sayısının 5 5'e çıktığını vurgulayan Bayındır, Artvin, Karabük, Karaman ve Tokat'ın ilk kez teşvik listesinde yer aldığını ifade etti. 

2014'te 11 aylık dönemde toplam 62 bin yatak kapasiteli 243 otel için 3.9 milyar liralık yatırım teşviği alındığını söyleyen Bayındır, "Her yıl bunun yarısı kadar yatırımın gerçekleşeceğini düşünürsek 8 yılda en az 300 bin yeni yatak kapasitesi daha devreye girecektir" diye konuştu. 


İstanbul ve Antalya'daki otel yatırımlarının minimum seviyeye çekilmesi gerektiğini vurgulayan Bayındır, çözüm sürecinin de etkisiyle özellikle Doğu ve Güneydoğu'daki atıl kalan turizm talebinin öne çıkacağını öngördüklerini vurguladı. Kış turizmi alanındaki yatırımların da artacağını dile getiren Bayındır, "Özellikle Doğu'daki kış turizmi merkezlerinin öne çıkmasını bekliyoruz" dedi. 


Sabah Ek


Geri Dön