26 / 04 / 2024

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Anadolu'ya lüks oteller yapılacak! 

Kongre ve etkinlik turizmi gelirleri gittikçe artıyor. Sadece büyük şehirlerde değil Anadolu'da da kongre turizmi mevcut.Aanadolu'da otel eksikliği olduğunu belirten Reyşaş Yatırım Holding Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Döven, lüks oteller inşa edeceklerini söyledi. 



Turizmin en çok kazandıran dallarından biri de kongre ve etkinlik sektörü. Son yıllarda kongre ve iş otelleri konusunda ülkemizde ciddi yatırımlar yapıldı ve yapılmaya da devam ediyor. İstanbul'un yanı sıra Muğla'dan Erzincan'a kadar Türkiye'nin farklı kentlerinde dünya standartlarında oteller bu alanda hizmet veriyor. Son dört yılda kan kaybeden kongre turizmi yeniden atağa kalkmaya hazırlanıyor.

Ekonomist Dergisi'nde Levent Gökmen Demirciler'in haberine göre, Akdeniz'in öne çıkan turizm ülkelerinden biri olan Türkiye, bu yıl turizmde rekor kırmaya hazırlanıyor. İstanbul'dan kıyı şeridine kadar otellerin doluluk oranları geçmiş yıllardaki durgunluğun aşıldığını gösterir nitelikte. Turizmde sayısal çoğunluğun artırılmasının yanı sıra turist başı gelirin artırılmasına yönelik çalışmalar da hız kazanmış durumda. Böyle bir dönemde turizme gelir anlamında ciddi katkı sağlayan kongre ve etkinlik turizminde hareketlenme olması yönünde tanıtım çalışmaları da yürütülüyor. Türkiye, kongre turizminde geçtiğimiz yıllarda dünyanın önde gelen ülkeleri arasındaydı. Ancak son dört yılda yaşanan terör olayları, siyasi gelişmeler gibi ülke imajını bozan' faktörler nedeniyle kongre turizmi neredeyse durma noktasına geldi. Oysa ülkemiz kongre ve iş turizmine yönelik dünya standartlarında hizmet veren ciddi bir tesis birikimine sahip. 

Anadolu ya lüks oteller yapılacak! 

DURMUŞ DÖVEN / REYSAŞ YATIRIM HOLDİNG YÖNETİM KURULU BAŞKANI
"Anadolu'ya otel yatırımları yapıyoruz"

Türkiye'nin büyük bir ülke olması, gelir seviyesinin artması, ticaretin yaygınlaşması, kaliteli, lüks ve üst seviye hizmet ihtiyacı nedeniyle, özellikle Anadolu'da bir eksiklik hissettik. Böylece turizm sektörüne yatırım yapma kararı aldık. Grubumuzun yüksek yıldız ve lüks segmente hitaben Erzincan'da 2015 yılında faaliyete geçen 122 odalı ve 192 yatak kapasiteli Hilton Oteli ve Eşkişehir'de 2016 yılında faaliyete geçen 126 odalı ve 210 yatak kapasiteli Hilton Oteli bulunuyor. Yakın zamanda Erzurum'da 5 yıldızlı otelimizin açılışı yapılacak. 2020-2021 yıllarında Kastamonu, Niğde, Denizli ve Sivas illerinde de şehir oteli projelerimiz devam edecek. Yüksek kalitede, lüks ve toplantı otelleri açılacak.

SON TEKNOLOJİ 

Erzincan otelimiz, tiyatro düzeninde 300 kişilik balo salonu ve en son teknolojiyle donatılmış hareketli panellerle birleşebilen ve bölünebilen 100 kişilik toplantı salonu kapasitesine sahip. 250 kişilik kapalı/açık restaurantı ve cafesi olan otelde kapalı yüzme havuzu, sauna, fitness salonu, şömine, okuma salonu, açık ve kapalı otopark bulunuyor. Eskişehir otelimiz, 100 kişilik hareketli panellerle birleşebilen ve ikiye bölünebilen toplantı salonu kapasiteli, 150 kişilik kapalı/açık restaurantı ve cafesi olan, fitness salonu ve kapalı otoparka sahip, şehrin merkezinde yer alan üstün teknolojiye sahip bir otel.

ÖDÜLLER ALDI 

Erzincan'daki Hilton otelimiz üst üste üç kez Doğu Anadolu Bölgesi'nin en iyi yönetilen şehir oteli seçildi. Otelimiz ildeki ilk uluslararası otel olup, birçok protokol ve üst düzey kongre turizmi katılımcılarını ağırlıyor. Eskişehir'de bulunan Hilton otelimiz de birçok protokol ve üst düzey toplantılara ev sahipliği yaparken, yurtiçi ve yurtdışı tanınmış kurumsal firmaları ağırlıyor. Her iki otelimiz de zengin mönülere sahip. Kongre esnasında da konuklara ücretsiz internet erişimi, perde, barkovizyon, kürsü, ses sistemi ve lazer baskılı fotokopi hizmeti sunuluyor.
 


Geri Dön