23 / 04 / 2024

Anamur Huzurevi Projesi için mimari tasarımlar yapıldı!

Anamur Huzurevi Projesi için mimari tasarımlar yapıldı!

Tuğrul Ayhan ve yönetim kurulu üyeleri ile vakıf kuruluşunda görev alanların katıldığı toplantıda konuşan Prof. Dr. Hasan Şener, dernek ve belediyenin de katılımıyla mimari avan projelerin tamamlandığını söyledi.



Bu hizmetin dernek ve vakıfa bir bağış olarak kabul edilmesini isteyen Şener, uygulama projelerinin hazırlanması aşamasında da her türlü yardıma hazır olduğunu söyledi.


Şener, tesviye çalışması başlatılan Huzurevi arazisinde 9 bin metrekare inşaat alanı olacağını ve 150-200 kişilik bir tesis inşa edilebileceğini belirtti.


Belediye Başkanı Mehmet Türe ve Dernek Başkanı Tuğrul Ayhan da Şener´e verdiği destekten dolayı teşekkür ettiler.


Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe toplantı sonrası verdiği bilgide geçtiğimiz hafta içerisinde Prof.Dr.Mehmet Ersoy´un Anamur´a gelerek kurulacak vakıf ile ilgili bilgi verdiğini, Huzurevi vakfının kurulduğunu ve bundan sonraki çalışmaların vakıf üzerinden yürütüleceğini söyledi. Başkan Türe hayata geçirilecek Huzurevinin sadece Anamur´a değil bölgeye hitap edeceğini ve hatta yurt dışından dahi misafir ağırlayacağını kaydetti. Başkan Mehmet Türe Anamur´a kazandıracakları Huzurevi´nin sıradan bir yapıdan ziyade oldukça modern, beş yıldızlı otel konforunda, su havuzu, kütüphane, restoran, seyir terası, Tv-Hobi salonları, dinlenme alanları, her katta ortak mutfak, her odada mini mutfak, tüm odaları avluya çıkan ve deniz manzaralı mükemmel bir tesis olacağını belirtti. İdari odalar ile birlikte günübirlik misafir odalarının da yer alacağı Huzurevi´nin Anamurlular´ın, Sivil Toplum Örgütleri´nin, işadamı ve hayırseverlerin desteği ile kısa sürede hayata geçirileceğini belirten Başkan Türe projenin tamamlanmasıyla birlikte Anamur´un kazanacağını ifade etti.


Başkan Türe son olarak kurulan vakfın üyeleri Kamil Körhasanaoğulları, Yeşim Kaya, Sadise Seymen, Türkan Kasapoğlu, esin doğan, Ali oğuz, Tuğrul Ayhan, Öner Seymen, Cevdet Uçar, Mehmet Şeref Koz, Mehmet Nizamoğlu, Memiş Tüzün, Ahmet Peskütancı, Şahlan Aşıkoğlu, Sebahatin Gül, Yılmaz Bulut ve Tahsin Ünlü´ye teşekkür etti.


Anamur Express




Bu haber Sabah Gazetesi'nde şöyle yer aldı:



ANAMUR Kaymakamlığı, Anamur Yaşlıları Koruma ve Huzurevi Yaptırma Yaşatma Derneği ve Anamur Belediyesi öncülüğünde yürütülen Huzurevi Projesi çalışmaları kapsamında Esentepe Mahallesi'nde tesviye çalışmasına başlandı. Anamur Kaymakamı Cengiz Cantürk, huzur evlerinin vatandaşların sosyalleşmesi için en önemli alanlar olduğunu söyledi. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise huzurevinin 200-250 kişi kapasiteli olacağını söyledi.


Sabah


Geri Dön