29 / 03 / 2024

Anıl Kurtuluş Turan, ilk organik oteli ve SPA'yı açacak

Anıl Kurtuluş Turan, ilk organik oteli ve SPA'yı açacak

Organik perakende zinciri Health&Life'ın kurucusu Turan, şimdi de otel kuruyor. Turan, 2 milyon dolarlık yatırımla, restorandaki yemeklerden odadaki perdelere kadar her şeyin organik olduğu bir otel ve SPA açacak



Dünyaca ünlü kristal markası Swarovski'yi Türkiye'ye getiren Anıl Kurtuluş Turan, şimdi de Türkiye'nin ilk organik oteli ve SPA'sını kurmak için düğmeye bastı. Restorandaki yemeklerden odalardaki yataklara SPA'daki kozmetiğe kadar her şeyi organik sunma iddiasında olan Turan, 'Yaklaşık 1-2 milyon dolara mal olacak bir proje. 2011'de hayata geçmesini planlıyorum' dedi.

BU İŞE KANSER YÖNELTTİ
Ailesinde ve yakın çevresinde son yıllarda artan kanser vakaları nedeniyle, 'Daha sağlıklı nasıl besleniriz?' fikrinden yola çıkarak organik sektörüne girdiğini belirten Turan, Health&Life adıyla da gıdadan kozmetiğe yaklaşık 81 çeşit ürünün satıldığı bir perakende zinciri kurdu. İlki geçtiğimiz kasım ayında Adress İstanbul'da, ikincisi ise aralık ayında Bağdat Caddesi'nde açılan Health&Life'ta organik ithal ürünler sattıklarını söyledi. Turan, 'Et dışında organikle ilgili aklınıza ne geliyorsa, tekstil de dahil olmak üzere, her türlü ürünü burada bulabileceksiniz' diye konuştu. Health&Life olarak bu yıl sonuna kadar 5 mağaza daha açmayı planladıklarını belirten Turan, gelen talep üzerine franchise da vereceklerini söyledi. Turan, hedeflerinin 2011'in ikinci yarısına kadar yaklaşık 20 mağazaya ulaşmak olduğunu sözlerine ekledi.

Organik catering servisi verecek
Anıl Kurtuluş Turan, ekim ayından itibaren organik catering servisine de başlayacaklarını söyledi. Özellikle iş yerleri için seçenekli organik kahvaltı ve öğlen yemeği mönüleri hazırlayacaklarını belirten Turan, 'Dileyen call center dileyen internet üzerinden organik yemek siparişi verebilecek. Biz de özel ambalajlarında bu mönülerin teslimatını yapacağız' dedi.
Aylin LÖLE/Akşam


Geri Dön