24 / 04 / 2024

Anka Yapı, Armutlu'da konut ve otelden oluşan şehir inşa edecek!

Anka Yapı, Armutlu'da konut ve otelden oluşan şehir inşa edecek!

 Kartal'a rezidans, Beylikdüzü'ne konak inşa edecek olan şirket, Armutlu'ya ise anlaşma sağlanırsa içinde oteli ve 2 bin konutu olan dev bir şehir kuracak...



Son 5 yılda Çayırova, Şekerpınar ve Silivri'de 6 bin konut yaparak teslim eden Anka Yapı, yeni yıla da hızlı giriş yapmak için kolları sıvadı. Halen devam eden inşaatların yanı sıra şirket Yakacık, Kartal ve Beylikdüzü'ne yeni projeler geliştirdi. Şirketin planları arasında bir de Armutlu'ya dev bir şehir kurmak var. Şirket 2012'nin ilk projesini Yakacık Ayazma'da yapacak. Burada toplam 100 daire olacak. Fyatlar ise 135 metrekarelik dairede 190 bin ve 160 metrekarelik dairede 260 bin olacak. Anka'nın tüm projelerinde olduğu gibi bu projesinde de kapalı otopark, havuz, Türk hamamı gibi rezidans projelerde olması gereken özelliklere yer verilecek. 

Kartal'a iki kule

Kartal Soganlık için planlanan proje ise 30 katlı iki kuleden meydana geliyor. Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, bu projenin özellikle avukatlara yönelik olarak home-ofis şeklinde planlandığını belirtti. Şirket projenin satışına Mart ayında başlayacak. Metrekare fiyatlarının da makul ve satınalınabilir yapıda olmasına özen gösterilecek.

Beylikdüzü'ne ikinci proje
 
Şirket, Beylikdüzü'ne ise ikinci projesini konak tarzında inşa edecek. Evler 5 katlı  olacak ve toplam 150 dairelik konak tarzında yeni bir proje olacak. Şirketin kısa bir süre önce inşaatına başladığı Bey 2023 isimli 236 dairelik projede ise satışlar hızla devam ediyor. Bu projede metrekare fiyatı bin 800 ile 2 bin lira arasında değişiyor. Şirketin halen İstanbul Pendik'te devam eden ve teslim aşamasına gelen Anka Sancak projesi bulunuyor. Projeyi tamamlama aşamasındayken satmayı uygun gören şirket satışa yeni çıktı. 40 dairelik projede tabular hemen veriliyor. Evlerin teslimi bu yılın sonunda yapılacak. Bahçekatı  3+1 daireler 280, orta daireler 400, çatı dubleks daireler ise 600 bin liradan satılıyor.

Işıl rezidansın yarısını sattı
 
Şirket yine kısa bir süre önce Yakacık'ta inşaatına başladığı Işıl Rezidans projesinin yarısını sattı. Kısa sürede projenin yarısının satılmasına ilişkin açıklamayı ise Şaadet Temel, "Bölgenin ilk akıllı ev konseptini gerçekleştiriyoruz ve halkımıza şirket politikamız olan ekonomik şişirilmemiş daire fiyatları ile sunuyoruz.  Bu da satış grafiğimizi yukarı çekiyor" şeklinde yaptı. Her türlü sosyal donatının bulunduğu proje 18 bin 500 metrekare alan üzerinde inşa ediliyor ve toplam 100 daireden oluşuyor.  Ulaşım ve eğitim aksı içinde yer alan projede 115 metrekare 2+1 daireler 190 bin liraya, 155 metrekare 3+1 daireler ise 260 bin lirayı satılıyor.  Projede konut alıcılarına yüzde 20 peşin geri kalanı teslimde 120 ay banka kredisi seçeneği sunuluyor. Evlerin teslim tarihi ise Aralık 2012 olarak veriliyor.

200 milyon dolarlık yatırım
 
İmzalar tamamlandığı taktirde hayata geçirilmesi planlanan Armutlu projesinin yatırım değeri 200 milyon dolar. Proje 320 bin metrekare alan üzerine inşa edilecek. İçinde bir otel, ve 2 bin tane konut yer alacak. Bazı daireler devremülk şeklinde hizmet verecek. Projenin içinde aynı zamanda atçılık, avcılık, amatör balıkçılık gibi hobilere yönelik kulüpler de yer alacak.

Armutlu projesi heyecanlandırıyor
 
Anka Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Şaadet Temel, Armutlu'da planladıkları projenin ise kendilerini bir hayli heyecanlandırdığını dile getiriyor. Proje eğer tüm konularda anlaşma sağlanırsa yıllık 7 milyar dolarlık karla dünyanın en büyük şirketlerinden olan Koreli elektronik devi Samsung'un inşaat firması ile ortak yapılacak. Konu ile ilgili bilgi veren Temel, "Samsung bizi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği'nden buldu. Samsung uzmanları bizim gibi hızlı ve çok sayıda iş yapan şirketlerin listesini istemişler. Yaptığımız işleri gördükten sonra bizden randevu istediler. İlk toplantı sonrasında belgeleri merkezlerine ilettiler ve ardından ikinci bir toplantı daha yaptık. Şimdi, üçüncü bir görüşme daha planlandı. Önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle el sıkışacağız" dedi
 
HABER: Emine UÇAR-BUGÜN GAZETESİ
 


Geri Dön