26 / 04 / 2024

Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle kapılarını açtı!

Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle kapılarını açtı!

Avrupa’nın en büyük Tema Parkı olan Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle bugün kapılarını açtı. Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankapark (Wonderland Euroasia) Açılış Töreni'ne katıldı. 



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile Ankapark'ın açılışı gerçekleştirildi. Toplam büyüklüğü 1 milyon 300 bin metrekareye varan Ankapark tüm Türkiye'nin gurur sembollerinden biri olduğunu söyleyen Erdoğan proje hakkında şunları söyledi;

''Ankapark aynı zamanda çevre dostu bir projedir. Ankapark'ın şehrimize çok ciddi katkıları olacaktır. Bu önemli projenin hayata geçmesinde katkısı olan başta Melih Gökçek kardeşim, herkese bir kez daha teşekkür ediyorum. Vatandaş 'Allah razı olsun' dedi mi akan sular durur. Bütün mesele o sevgiyi kazanabilmek.'' dedi. 

Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle kapılarını açtı!

Tema Park’ın giriş ücretinin 25 TL olarak açıklandı. Bu ücretin 5 TL’si giriş bileti olarak alınırken, 20 TL ise kredi olarak yüklenecek ve ziyaretçiler park içinde istedikleri eğlence ünitelerinde bunu kullanabilecekler.

Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle kapılarını açtı!

Türkiye’nin eğlencede rakipsiz projesi olacak ve toplamda 1 milyon 300 bin metrekarelik bir alanda yerleşik olan Wonderland Eurasia’nın, 12 tematik bölümden oluşan 130 bin metrekare büyüklüğünde kapalı alanı mevcut. 

Ankapark, Wonderland Eurasia ismiyle kapılarını açtı!

Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankapark-Wonderland Euroasia ile Ankara'nın bir markaya ve değere kavuşacağını söyledi. Şahin, "Bugün hizmete geçecek bu eser Ankara'mızın turizmine, tanınırlığına çok büyük katkılarda bulunacak." diye konuştu.

Avrupa'nın en büyük tema parkı olma özelliği taşıyan Ankapark "Wonderland Euroasia" açılış töreninde konuşan Şahin,  parkın yapımında emeği geçenlere teşekkürlerini iletti.

Şahin, "İnşallah  Ankara  bundan sonra çok daha güzelleriyle, çok daha büyük hizmetlerle karşılaşacak. Bugün hizmete geçecek bu eser Ankara'mızın turizmine, tanınırlığına çok büyük katkılarda bulunacak." açıklamasında bulundu.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna ise Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın büyük emekleri sayesinde bugün önemli bir yatırımın hizmete açıldığını söyledi.

Tuna, "Bu önemli yatırımın Ankara'mızın turizmine, ticaretine ve ekonomisine önemli katkılar getireceğine inanıyorum. İnşallah hayırlara vesile olur." açıklamasında bulundu.

- "Göreve hazırız, dersimize çalıştık"

AK Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mehmet Özhaseki ise şehrin turizminde atak yapmak gerektiğini, bu tesisin de onlardan biri olduğunu kaydetti.

Tesise emek veren eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e teşekkürlerini ileten Özhaseki, "Ankara'nın her yerinde izi var, Ankara'nın her köşesinde emeği var. Allah razı olsun. Kendi dönemine ait zaman dilimi içerisinde Mustafa Tuna başkanımız da elinden gelen gayreti gösterdi. Şimdi sıra bu fakir kardeşinizde. Göreve hazırız, dersimize çalıştık, neler yapacağımızı hazırladık." dedi.

- "Dünyanın en büyük ve en ucuza mal edilen parkı"

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de Büyükşehir Belediyesinin "Wonderland Euroasia" projesinin 1 milyar 350 milyon liraya mal olduğunu, o günkü rayiçle 400 milyon dolar civarında, bugünkü rayiçle 250 milyon dolar civarında bir rakama ulaşıldığını söyledi.

Dünyadaki emsal tema parklarla mukayese edildiğinde Ankapark "Wonderland Euroasia"ın ucuza mal olduğunu aktaran Gökçek, şu açıklamalarda bulundu:

"Fransa Disneyland 5 milyar dolar, Disneyland Şanghay 3,7 milyar dolar, Disneyland Hong Kong 7 milyar dolar 124 hektar ki buradan küçük. İstanbul Vialand'da buradaki oyuncakların sadece 20 de 1'i var. 650 milyon lira maliyeti var. Yani bizim parkımız dünyanın en büyük ve en ucuza mal edilen parkı." 

Gökçek, hedeflerinin parkın bir kaç yıl içinde 1 milyon yabancı turiste, 3-5 milyon arası da yerli turiste ev sahipliği yapmak olduğunu söyledi.

Wonderland Eurasia nerede, nasıl gidilir?


Geri Dön