19 / 04 / 2024

Ankara Arena'nın yapımı hızla ilerliyor!

Ankara Arena'nın yapımı hızla ilerliyor!

Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, Ankara Arena'nın hızla ilerlediğine dikkat çekti



Gençlik ve Spor Genel Müdürü Yunus Akgül, 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ve 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'nın hazırlıklarının hızla devam ettiğini belirtirken, üç organizasyonda da zamanlama açısından bir sıkıntı olmadığını söyledi.

Yunus Akgül, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 28 Ağustos-12 Eylül 2010 tarihleri arasında Türkiye'nin ev sahipliğinde düzenlenecek 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nın, yakın tarihteki en ciddi organizasyon olduğunu belirterek, tüm yoğunluğun bu organizasyona verildiğini kaydetti.

Kayseri'deki salonun hazır olduğunu, Uluslararası Basketbol Federasyonları Birliği (FIBA) heyetinin, gerekli denetimleri yaptığını ve herhangi bir sıkıntının bulunmadığını ifade eden Akgül, "İzmir'deki salonumuz da hazır. Ufak tefek tadilatlar yapılacak ama bizi sıkıntıya sokacak herhangi bir durumu yok" dedi.

Akgül, İstanbul ve Ankara'daki inşaatların devam ettiğini dile getirirken, atletizm amaçlı yapılmış olan İstanbul'daki Sinan Erdem Spor Salonu'nu çok büyük olduğu için bazı düzenlemeler yapıldığını ve final maçlarının burada oynanacağını hatırlattı.

Ankara'da Büyükşehir Belediyesi ile GSGM'nin ortaklaşa yaptırdığı  Ankara  Arena'nın da hızla ilerlediğine dikkati çeken Akgül, "Şu anda tribünleri çıktı. Bitirmek istediğimiz programın önünde gidiyoruz. Orada da herhangi bir sıkıntımız görünmüyor. Basketbol Federasyonu, tanıtım, bilet satışı gibi diğer çalışmalara başladı" diye konuştu.

2011 UNIVERSIADE VE 2011 AVRUPA GENÇLİK OYUNLARI
Yunus Akgül, 27 Ocak-6 Şubat 2011 tarihleri arasında Erzurum'un ev sahipliğinde düzenlenecek 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları ile ilgili de Erzurum'a çok ciddi yatırımlar yapıldığını belirtti. Erzurum'un adeta "yeniden yapılandırıldığını" ifade eden Akgül, "Sadece dağlarda 9 adet telesiyej tesisi yapıyoruz ki bunlar, dünya standartlarında, son teknolojiyle yapılmış mükemmel tesisler. Şehirde 4 adet spor salonu ve başka bir mevkide de biatlon alanı yapıyoruz" dedi.

Tesisleşme anlamında herhangi bir sıkıntının bulunmadığını dile getiren Akgül, "Orada da inşaatlarımız yolunda gidiyor. Geçtiğimiz günlerde FISU denetim heyeti geldi. İnşaatların durumlarını denetlediler ve bizlere teşekkür ettiler.

Burada da takvimin önünde gidiyoruz. Hava şartları bu şekilde devam ederse, 2010 yılına planladığımız birçok şeyi, bu yıl bitirmiş olacağız" ifadelerini kullandı.

Akgül, inşaatların tamamlanmasının ardından da organizasyonun transfer, ulaşım, IT sistemleri, sponsorluk ve tanıtım çalışmalarının başlayacağını söyledi.

23-30 Temmuz 2011 tarihleri arasında Trabzon'da düzenlenecek 2011 Avrupa Gençlik Oyunları'na ilişkin de Akgül, Trabzon'da Erzurum kadar değilse de 3 adet ciddi inşaat ihalesinin bulunduğunu belirtti. Burada yüzme havuzu, atletizm pisti tribünleri ve 5 bin kişilik bir spor salonu yapıldığını dile getiren Akgül, "İnşaatlar başladı, vakit anlamında herhangi bir sıkıntımız yok. Organizasyona yönelik çalışmalara da başladık" dedi.

Akgül, bu 3 organizasyonun da Türkiye için daha büyük organizasyonlara referans oluşturabileceğini kaydetti.
AA


Geri Dön