26 / 04 / 2024

Ankara Esenboğa Havaalanı'nın raylı sistem ihtiyacı mecliste!

Ankara Esenboğa Havaalanı'nın raylı sistem ihtiyacı mecliste!

Ankara'nın çevre ilçelerine ve Esenboğa Havaalanı'na ulaşım için raylı sistem yapılması ihtiyacı meclis gündemine taşındı...



Ankara Esenboğa Havaalanı nın raylı sistem ihtiyacı mecliste!

CHP  Ankara  Milletvekili Levent Gök, Ankara'nın çevre ilçelerine ve Esenboğa Havaalanı'na ulaşım için raylı sistem yapılmasına ilişkin soru önergesi hazırladı. Gök sorularını Çevre Ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'a iletti.

Gök önergesinde "Ankara’nın çevre ilçelerine ulaşım çoğunlukla belediye otobüsleri ve özel otobüsler ile gerçekleştirilmektedir. Çoğu ilçe raylı ulaşım hattına sahip olmamakla birlikte yurttaşlarımızın ucuz taşıma ve daha sık sefer düzenlenmesi talepleri karşılıksız kalmaktadır." dedi.

Her gün binlerce kişinin kullandığı Esenboğa Havaalanı’na halen bir raylı sistem inşa edilmediğini belirten Gök, "Ankara’nın Dünya’daki diğer modern başkentler gibi kapsamlı bir raylı sisteme kavuşturulması hem ekonomik tasarruflar hem de ulaşım rahatlığı için zorunlu bir ihtiyaç olarak öne çıkmaktadır." diyerek bu bilgiler ışığında 3 soru sordu.

1. 2015, 2016, 2017 ve 2018 yıllarında Ankara’nın çevre ilçelerine sefer yapan motorlu araçların yakıt tüketim masraflarını açıklar mısınız?

2. Ankara’nın çevre ilçelerine raylı sistem inşa edilmesi için yürütülen çalışmalar nelerdir?

3. Esenboğa Havaalanına ulaşım için inşa edilmesi beklenen raylı sistemin yapımına ne zaman başlanacaktır?


 


Geri Dön