24 / 04 / 2024

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Ankara Kalesi hijyenik hale getirildi!

Başkent’in en fazla turist çeken bölgesi olan Ankara Kalesi’nde görsel ve hijyenik temizlik yapıldı. Tarihi kale, duvarlarına sprey boyalarla yazılmış yazılar temizlenerek hijyenik hale getirildi.



Ankara Kalesi’nin ziyaretçilere açık olan kısmında gerçekleştirilen çalışma sonrasında burçlara yazılan yazılar silindi, kirletilen gözetleme kuleleri yıkanarak hijyenik hale getirildi.


Başkent’te turistlerin en fazla ziyaret ettiği yerlerin başında gelen  Ankara  Kalesi’nde aynı zamanda Ankara’nın 360 derece seyir mekanı olan burçlarda Büyükşehir Belediyesi ilk kez Yazı Silme Makinesi kullanarak basınçlı su ile görsel kirlilik oluşturan yazıları sildi.


Büyükşehir Belediyesi Kent Estetiği Dairesi Başkanlığı Temizlik Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de bir ilk olan Yazı Silme Makinesi kamyonunu çok zor koşullar altında sur dibine kadar yaklaştırarak, basınçlı su hortumlarını burçlara taşıdılar.


Kaleye gelen turistlerin ve yerli ziyaretçilerin merakla izlediği temizlik aşamasında Kent Estetiği ekipleri, 2 ton kumlama malzemesi, 1.5 ton is temizleyici madde kullanarak Ankara Kalesi’nde görsel çirkinliğe neden olan yazıları sildi, isli ve kirli bölgeleri temizleyerek dezenfekte etti.


Ankara Kalesi’nde surlarda ve burçlarda zorlu bir çalışma gerçekleştiren Kent Estetiği Dairesi yetkilileri, “Kale turistlerin akınına uğrarken, çirkin görüntülerin oluşmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Ancak Ankara Kalesi’nin korunmasında vatandaşların daha fazla duyarlılığına ihtiyacımız var, çalışmanın zorluğu ortada” diye konuştular.


TOKİ Haber


Geri Dön