27 / 04 / 2024

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları'nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Ankara Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları Ocak ayının 2.haftası kentsel dönüşüme girecek. Mutlu Taş Ocakları'nın kentsel dönüşüm haberini Mamak Belediye Başkanı Murat Köse duyurdu.



Mutlu Taş Ocakları kentsel dönüşüme girecek. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Mamak'ta Mutlu Taş Ocakları'nın Ocak ayının 2.haftasında kentsel dönüşüme gireceğini duyurdu.

Mamak Belediyesi kentsel dönüşümü yazılı açıklama yaparak duyurdu. Yapılan açıklamada Köse, 2021 senesinin son haftasında Lavanta Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen 'Mahalle Muhtarları İstişare ve Değerlendirme Toplantısı'na katılım gösterdi.

2021 senesi sürecinde gerçekleştirilen çalışmalar ve 2022 senesinde de gerçekleşecek projeler hakkında değerlendirmelerde bulunan Köse, 2021 senesinde Covid-19'dan dolayı zor geçtiğini fakat bu şartlara rağmen hizmetlerinde aksatma yaşanmadığını aktardı.

Ankara Mamak Mutlu Taş Ocakları nda kentsel dönüşüm başlıyor!

Belediye Başkanı Köse, "Her hafta farklı mahallelerimizde açılışlar gerçekleştiriyoruz. Mamak'a her geçen gün daha güzel eserler kazandırılıyor. Mamak ilçemiz özellikle millet bahçeleriyle, lavanta bahçeleriyle, ekolojik köyleriyle, bilim, sanat ve aile merkezleriyle bir marka şehir haline geldi." diye ifade etti.

Kentsel dönüşüm kapsamında Mamak'ın yenilendiğinin altını çizen Başkan Köse, Altıağaç-Karaağaç, Hüseyingazi kentsel dönüşüm bilgesinde çalışmaları sürdürdüğünü, Diriliş Mahallesi'nde de 5. etap çalışmalarının devam ettiğini söyledi.

Köse, son olarak şu sözleri kaydetti: "Bunların yanı sıra Samsun Yolu çerçevesindeki 14 mahallemizi kapsayan 4 bin 500 konutun çalışmalarına da başlandı. Dutluk'ta ise 548 konutun inşaatları tamamladı. Yakında Necmettin Erbakan Kongre Merkezi'nde kura çekimi yapılacak. Mutlu Taş Ocakları'nda da son noktaya gelindi. Önümüzdeki hafta itibarıyla Mutlu Taş Ocakları Kentsel Dönüşüm çalışmamıza önemli bir hızla başlamış olacağız. Kıbrıs Kanyonu'yla ilgili planlama çalışmaları tamamladı ve tahsis çalışmalarında sona gelindi. Milli Emlak'ın kanyonda bulunan arsalarının tamamını devralıyoruz. Kızılca'da yapmayı planladığımız oto sanayi sitesinde de güzel gelişmelerden bahsetmek istiyorum. Orada bulunan 80 dönümlük bir arsa Mamak Belediyesine geçti. İnşallah 2022 yılı sonunda sanayimizi bitirmiş olacağız ve ilçemiz bir oto sanayi sitesine kavuşmuş olacak."
 

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde büyük müjde!

Ankara Mamak kentsel dönüşüm projesinde tahliye gerginliği!


Geri Dön