29 / 03 / 2024

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Ankara sağlık turizmi pazarı haline gelecek!

Kızılcahamam ve Haymana'daki tesislerin sağlık turizmi açısından önemini vurgulayan Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir, "Yatırımlarla Ankara'yı sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" dedi.



Sağlık Turizmi ve Marka Zirvesi, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Kalkınma Bakanı Yardımcısı Mehmet Ceylan, Dünya Yaşlılık Derneği Başkanı Umut Çınar, Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir ve Sedat Yazıcıoğlu ile sektör temsilcilerinin katılımıyla Bilkent Otel'de gerçekleşti. Zirvede, Başkent'in sağlık turizmi açısından ciddi potansiyele sahip olduğuna dikkat çekildi.

 

600-700 BİN TURİST


Sağlık turizmi açısından Türkiye'nin önemine dikkat çeken Zeybekci, geleceğin ekonomik branşlarından birisinin ve istihdamın en büyük kaynağının sağlık sektörü olacağını ifade etti. Zeybekci, "Ne yani dünyanın yaşlılarına biz mi bakacağız denilebilir. Evet biz buna talip olacağız. Dünyanın 5 bin 500-6 bin avroya mal ettiği hizmeti 3 bin avroya verebiliriz. 600-700 bin turist 12 ay bizde kalacak. Yaşlı bakım merkezlerinde hayatlarını devam ettirecek bir ortam yarattığımızda Türkiye ekonomisi için daha büyük faydalar yaratacağına inanıyoruz" diye konuştu. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ise Türkiye'nin sağlık ve sağlık turizmi alanında 2023 yılında dünyada, markalarıyla söz sahibi olmuş konuma gelmesini temenni ettiğini söyledi. 


'EL ELE TERMAL ANKARA'


Sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler, sanayiciler, yatırımcılar ve devlet yöneticileri ile el ele vererek Ankara'nın dünya çapında bir sağlık turizmi markasına dönüştürülebileceğine işaret eden ASİAD Başkanı Barış Aydın ise şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Şehircilik Bakanlığı, bu bakanlıklara bağlı kuruluşlar, üniversiteler ve yerel idareler kol kola verip bir uyum içerisinde çalışırsa, Ankara'yı termal turizm konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden birisi yapabiliriz" dedi.


ABD VE JAPONYA'NIN YAŞLILARI


Dünya Markalar Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Onur Taşdemir ise Kızılcahamam ve Haymana bölgesindeki termal tesislerin sağlık turizmi açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. 

Taşdemir, "Yapılacak yatırımlar sayesinde Ankara'yı sağlık turizmi konusunda dünyanın en önemli merkezlerinden birisi yapabiliriz" dedi. Taşdemir, Ankara'yı bir marka kurum haline getirmeyi hedeflediklerini dile getirerek, "Özellikle Amerika ve Japonya'da yaşlı nüfusunun artmasını avantaja çevirip yaşlı bakımı konusunda Ankara'yı bir sağlık turizmi pazarı haline getirebiliriz" değerlendirmesini yaptı. 


Habertürk


Geri Dön