28 / 03 / 2024

Ankara Sincan'da 3 milyon TL'ye icradan iş merkezi!

Ankara Sincan'da 3 milyon TL'ye icradan iş merkezi!

Sincan 1. İcra Müdürlüğü, Ankara ili Sincan ilçesinde bulunan eski vakıflar bankası-Bilgi Fen Dersanesi olarak da hizmet veren iş merkezini 3 milyon TL'den satışa çıkardı. Satış, 13 Ocak 2012 Perşembe günü 10:50-10:55 saatleri arasında gerçekleştirilecek



Verilen ilan şöyle;

SINCAN 1 İCRA MÜDÜRLÜĞÜNDEN GAYRİMENKUL AÇIK ARTIRMA İLANI 2011/43 tal

Bir ipotek borcundan dolayı aşağıda evsafı ve özellikleri yazılı taşınmazın satışına karar verilmiştir.

TAŞINMAZIN TAPU KAYDI:  Ankara  ili Sincan ilçesi 131 ada 20 parselde kayıtlı 382,00 m2 arsa üzerine inşa edilmiş gayrimenkul (Sincan ilçesi Atatürk mah Ankara caddesi 21 nolu (eski vakıflar bankası-bilgi fen dersanesi)iş merkezi

İMAR DURUMU: Dosyada mevcuttur

TAŞINMAZIN HALİ HAZIR DURUMU: İşyerinin giriş kapısı renkli alüminyum kapılıdır. 200 m2 alanlı bodrum kat ve 200 m2 alanlı zemin kat Vakıfbank tarafından kiralandığı daha sonra boşaltıldığı daha önce banka olarak hizmet veren bu bölümün açık olarak bulunduğu içinde wc bulunmaktadır. Dış cephe giydirme renkli füme camlı alüminyum doğramalı yerler granit parke yer döşeme duvarlar alçı sıvalı ıslak hacimler fayans kaplıdır. 1 ve 2 katların daha önceleri dershane olarak hizmet verdiği içinde sınıflar wc ve mutfak alanı bulunduğu elektrik ve suyunun bulunduğu kaloriferli sistemle ısıtıldığı tespit edilmiş olup söz konusu ruhsatı olmayan zemin +2 katlı işyerinin Ankara caddesine ana yola cepheli olup bodrum +zemin+2 kat olmak üzere 900,00 m2 alanlıdır.

MUAMMEN KIYMETİ: 3.000.000,00 TL üzerinden satışa çıkarılacaktır.

SATIŞ ŞARTLARI:

1- Yukarıda özşllikleri yazılı taşınmaz açık artırma ile Sincan 1 icra müdürlüğü mezat salonunda 13/01/2012 tarihinde saat: 10:50-10:55 arasında satılarak paraya çevrilecektir. Bu artırmada tahmin edifen kıymetin % 60'ını ve rüchanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış masraflarını geçmek şartı ile ihale olunur. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa en çok artıranın taahhüdü baki kalmak kaydıyla 23/01/2012 günü aynı yerde ve aynı saatlerde açık artırmaya çıkartılacaktır. Bu artırmada da bu miktar elde edilememişse gayrimenkul en çok artıranın taahhüdü saklı kalmak üzere artırma ilanında gösterilen müddet sonunda en çok artırana ihale edilecektir. Şu kadar ki, artırma bedelinin malın tahmin edilen kıymetinin % 40'ını bulması ve satış isteyenin alacağına rüchanlı olan alacakların toplamından fazla olması ve bundan başka paraya çevirme ve paylaştırma masraflarını geçmesi lazımdır. Böyle bir bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.

2. Artırmaya iştirak edeceklerin, takdir edilen kıymetin %20 si nispetinde pey akçesi veya bu miktar kadar milli bir bankanın teminat mektubunun vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir. İstendiğinde alıcıya 10 günü geçmemek üzere süre verilebilir. Satış bedeli üzerinden %18 KDV, ihale damga resmi, alıcı adına tahakkuk edecek 1/2 oranındaki tapu harcı ve tahliye ve teslim masrafları satın alana ait olacaktır. Taşınmazın aynından doğan birikmiş emlak vergi borçları ile tellaliye harcı ve satıcı adına tahakkuk edecek 1/2 oranındaki tapu satış harçları satış bedelinden ödenir.

3. İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgililer (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını hususiyle faiz ve masrafa dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile on beş gün içerisinde dairemize bildirmeleri lazımdır. Aksi takdirde hakları tapu sicili ile sabit olmadıkça paylaştırmadan hariç bırakılacaklardır.

4. İhaleye katılıp ihale bedelini yatırmamak suretiyle ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihafe bedeli arasındaki farktan ve tüm zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden müteselsilen mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.

5. Şartname ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup masrafı verildiği takdirde isteyen alıcıya örneği gönderilebilir.

6. Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş, münderecatını kabul etmiş sayılacakları başka bilgi almak isteyenlerin 2011/43 tal sayılı dosya numarası ile müracaat etmeleri, taşınmazın sicilinde mevcut ilgili konumundaki hissedarlara tespit edilen adreslerine genel hükümlere göre tebligat yapılamaması halinde İİK'nun 127. maddesi gereğince ilanın gazetede yayımı ile ilgililere tebliğ edilmiş sayılacağı satış ilanın ilanen tebliğine karar verildiği hususu ilan olunur.

10/11/2011 (*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.

www.bik.gov.tr (Basın:71231)

İlan için tıklayın!


Geri Dön