26 / 04 / 2024

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışık görüldü!

Ankara-Sivas YHT hattı projesiyle ilgili konuşan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor" diye konuştu.



Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, 400 kilometrelik Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı projesiyle ilgili olarak "Bu yıl içinde Sivas ile Ankara'yı hızlı trenle birbirine bağlayıp, iki il arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate düşüreceğiz." açıklamasında bulundu.

Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Bakan Karaismailoğlu, hattaki çalışmalarla ilgili bilgi almak için TCDD yetkilileri ve yüklenicilerle video konferans yöntemiyle toplantı düzenlendi.

Karayolları Genel Müdürlüğündeki (KGM) toplantı sonrasında açıklamalar yapan Karaismailoğlu, Ankara-Sivas YHT hattını açmanın kendilerine nasip olmasından mutlu olduğunu dile getirdi.

Hattın bir an önce hizmete açılması için ekipçe yoğun olarak çalıştıklarından bahseden Karaismailoğlu, dünyadaki sayılı büyük projeler arasında yer alan hattı hizmete açıp Türkiye'de bulunan YHT ağını genişleteceklerini söyledi.

Hatla ilgili tamamlanan, süren ve yeni başlayan işlerin bulunduğundan bahseden Karaismailoğlu, "Onları bir an önce bitirme telaşı içindeyiz. Kovid-19 salgını sürecinde şantiyelere gidemesek de aklımızdan şantiyeler çıkmadı." dedi.

"YÜKLENİCİLER ÖZVERİLİ BİR ŞEKİLDE ÇALIŞIYOR"

Karaismailoğlu, şantiyelere gitmemelerine rağmen video konferans yöntemiyle şirket temsilcilerinden çalışmalarla ilgili bilgi aldıklarından bahsederek, yaklaşık 2 aydır Kovid-19 salgınından tüm dünyanın olduğu gibi Türkiye'nin de etkilendiğini, şantiyelerin kapanmadığını ancak verim düşüklüğü yaşandığından bahsetti.

Yüklenicilerin çalışmalarına özverili bir şekilde devam ettiklerini anlatan Karaismailoğlu, "Bizim şantiyelerimiz en güvenli alanlar. Çünkü izole bir alan." diye konuştu.

Ankara-Sivas YHT hattında  gerçekleşen çalışmaların geldiği aşamayla ilgili konuşan Bakan Karaismailoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"400 kilometrelik Ankara-Sivas YHT hattında tünelin sonunda ışığı gördük. İnşallah en kısa zamanda ışığa ulaşmak için var gücümüzle çalışıyoruz. İki hattın sinyalizasyon ve elektrik işleri tamamlanma aşamasında. Hat serimi bitti, kaynak işleri devam ediyor. Bu yıl içinde Sivas ile Ankara'yı hızlı trenle birbirine bağlayıp, iki il arasındaki mesafeyi 12 saatten 2 saate düşüreceğiz. Hat, bitmeye yakın. İnce işlere bile başladık. En kısa zamanda hizmete açmayı planlıyoruz."

"HATTA 8 İSTASYON BULUNUYOR"

Ankara-Sivas YHT hattı üzerinde 8 istasyonun bulunduğunu söyleyen Karaismailoğlu, Kırıkkale, Yerköy, Yozgat, Akdağmadeni üzerinden Sivas'a ulaşılacağını açıkladı. 

Yerköy-Kayseri hızlı tren hattıyla ilgili altyapı çalışmalarının sürdüğünü anlatan Karaismailoğlu, bu hatla Kayseri'yi Sivas,  Ankara  ve İstanbul'a bağlayacaklarından bahsetti.

Karadeniz'i Anadolu'ya bağlayan Samsun-Kalın demir yolu hattını anlatan Karaismailoğlu, 1930'lu yıllarda faaliyette bulunan hattın Samsun Limanı'nı İç Anadolu Bölgesi'ne bağlayan önemli bir hat olduğunu açıkladı.

2015'te yapımı tamamen durdurulan hattın, Avrupa Birliği standartlarında elektrikli ve sinyalli hale getirildiğini söyleyen Karaismailoğlu, tüm rayların yenilendiğini, hat kapasitesinin 2,5 kat yükseltildiğini açıkladı.

Demir yolu tarihindeki en büyük modernizasyon çalışması olan Samsun-Kalın hattının, hem lojistik hem de ulaşım anlamında Samsun'u Sivas'a bağladığına dikkati çeken Karaismailoğlu, hatta deneme sürüşlerinin dün başladığını kaydetti.


Geri Dön