24 / 04 / 2024

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da esnaflar kira artışlarının dondurulmasını istiyor!

Ankara'da faaliyet gösteren ve koronavirüs nedeniyle zor zamanlar geçiren esnaflar kira artışlarının dondurulması yönünde talepte bulundu. 



Ankara'da corona virüs nedeniyle zor günler geçiren esnaflar, kira artışlarının dondurulmasını talep etti. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Ankara  Tuhafiye, Parfümeri ve Billuriyeciler Esnaf Odası Başkanı Raşit Kanık, kira artışlarında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının dikkate alınması gerektiğini belirterek, "Devletimiz, geçici olarak en az 6 ay-1 yıl kira artışlarını dondurmalı" dedi. 

Kanık, yaptığı yazılı açıklamada, yeni tip corona virüs (Covid-19) sürecinde yüksek kira artışlarının kendilerini olumsuz etkilediğini dile getirdi. 

Kira artışlarında TÜİK tarafından açıklanan enflasyon oranlarının dikkate alınması gerektiğine işaret eden Kanık, şu açıklamalarda bulundu: 

"Fahiş kira artışlarına devletimizin acilen el atması lazım. Devletimiz, geçici olarak en az 6 ay-1 yıl kira artışlarını dondurmalı. Şu an birçok sektörde esnafımızın bu konuda şikayeti var. Fiilen kapalı durumdaki esnafımızın kiraları işliyor. Açık olanlar da satış yapamadıkları için masraflarını karşılayamaz halde zararına iş yerini açık tutuyor. Pandemi nedeniyle zor bir yaz sezon geçiren, kış sezonunun da çok zor geçeceği belli olan dönemde, kepenklerini açılmamak üzere kapatmaması için esnafımıza mutlak kira yardımı yapılmalı."

2020'de Ankara'da 3 bin 398 esnaf kepenk indirdi!


Geri Dön