24 / 04 / 2024

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

İçişleri Bakanlığı tarafından verilen talimat ile Ankara'da suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk yapıların yıkılması için harekete geçirildi. 



İçişleri Bakanlığı Ankara'da  suç ve suçlulara barınma alanı sağlayan metruk mekanların yıkılması çalışma başlattı.  Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara'daki kaçak yapılar ve metruk mekanların yıkılmasıyla ilgili mahalle muhtarları ve yerel yöneticilerden gelen talepler üzerine çalışma yapılması için ilgili birimlere talimat verdi.

Bunun üzerine harekete geçen ekipler,  Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yıkımını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediyesi,  Ankara  Emniyet Müdürlüğü ve Çankaya Kaymakamlığı ekipleri, Başkentte belirlenen noktaların temizlenmesi için çalışma başlattı. 

Çankaya Çiğdem Mahallesi Şirindere Vadisi'ndeki metruk binaların yıkımı çalışmalarını takip eden Kaymakam Hüdayar Mete Buhara, ilgili birimlerin katılımı ile vakit kaybetmeden çalışmaların başlatıldığını söyledi. Bölgede 224 civarında yapı ve 100'ün üzerinde baraka ile çadır tarzı barınma alanı olduğunu söyleyen Buhara, bu alanların sosyal sorunların yanı sıra güvenlikle ilgili sorunlar da yarattığını belirtti.

Bölgede yürütülen çalışmanın kısa bir süre içinde tamamlanacağını ve bu noktanın daha güvenli bir mekan haline getirileceğini kaydeden Buhara şunları söyledi:

"Sayın İçişleri Bakanımızca bizzat takip edilen bir konu. Narkotik ile ilgili toplantılarımızda muhtarların konuyu gündeme getirmesinin ardından Bakanlığımızın ve Valiliğimizin talimatı, Büyükşehir Belediyemizin çalışmaları ile belli bir noktaya getirdik. İnşallah tamamlandığında Ankara bir sıkıntısından daha kurtulmuş olacak. Bu çalışmanın diğer bölgelerde yer alan metruk yapıların yıkılması ve temizlenmesi için örnek teşkil edeceğini düşünüyoruz. Bu konunun tamamlanması için her türlü takip ve denetimi gerçekleştireceğiz. Madde ve alkol kullanımı, fuhuş gibi suçlara ev sahipliği yapan bu noktaları temizleyerek Ankara'mıza yakışır hale getirmeye gayret edeceğiz."

Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanı Mustafa Koç çalışmalar hakkında Ağustos ayı ortalarından beri kendilerine ulaşan başvuruları değerlendirerek il genelinde 38 kentsel dönüşüm alanında metruk yerler belirlediklerini, bu kapsamda Çiğdem Mahallesi Şirindere bölgesinde 3 gündür sürdürülen çalışmalarda şu ana kadar 220 gecekondu, 154 müştemilat, baraka ve çadırın yıkıldığını, bölgeden 3 bin 153 kamyon dolusu atık toplandığını belirtti.

Ankara’da suçluların barındığı metruk yapılar yıkıldı!

Koç, çalışmalar sırasında valilik ve kaymakamlık birimleri ile en önem verdikleri konunun soğuk kış günlerinde hiçbir vatandaşı açıkta ve sokakta bırakmamak olduğunu söyleyerek, bu bölgede barınan kağıt toplayıcılara sıcak yemek servisi yapıldığını, bu kişilere kalacak yer ayarlandığını, bazılarının memleketlerine döndüğünü, bazılarına ise Ankara içinde ikamet etmeleri için çeşitli yerler tahsis edildiğini belirtildi. 

Koç, söz konusu yıkımları konut sahiplerinden aldıkları yazılı izinle yaptıklarını dile getirdi. Bu sayede yıkımlar alışıldık yıkım manzaralarından uzak bir şekilde gerçekleştiriliyor. Ayrıca Koç destek için vatandaşlara, kaymakam ve emniyet mensuplarına teşekkür etti. 

Bölgedeki metruk binalar ile ilgili sorunları Bakan Soylu'ya ileten ve çalışmaları yetkililer ile birlikte takip eden Çiğdem Mahallesi Muhtarı Hasan Hüseyin Aslan da Soylu'nun konuyla ilgilenerek direkt talimat verdiğini söyleyerek, uzun zamandır mahallede yaşanan bu sorunun ortadan kalkmasından dolayı mahalle sakinlerinin memnuniyetini dile getirdi. Aslan, çalışmalarda görev alan tüm kurumların yetkililerine teşekkür etti.  
 

Pursaklar'da kaçak yapıların yıkımına başlandı!


Geri Dön