19 / 04 / 2024

Ankara'daki konut projeleri

Ankara'daki konut projeleri

"Ankara'daki konut projeleri hangileri ve neden Başkent'te de İstanbul'dakiler gibi kampanyalı konut projeleri fazla yok?" Okurlarımın bana çok yönelttikleri sorulardan biri bu.  Bu yazımda bu soruyu yanıtlamaya çalışacağım.



Öncelikle sorunun ilk kısmını yanıtlamak üzere Ankara'daki konut projelerinin bazılarının bulunduğu semt/isim/şirket bilgilerini listelemeye çalışacağım. Bu projelerin bazıları tamamlanmış, bazıları ise proje aşamasındadır. Hatta bazılarının satışları bile tamamlanmıştır. Projeler hakkında detaylı bilgi edinmek isteyenler, projelerin internet sayfalarını inceleyebilirler.


Ümitköy/312Ulusoy/OPAN
Mustafa Kemal/Ankara Ankara/Yapı Kredi Koray
Etlik/Antares/Dolunay
Konutkent/Avrupa Mahallesi
Yıldız/EgeBotanik/EgeGrup
Yıldız/EgeFlora/EgeGrup
Çukurambar/Gökteşehir/AnkaraBeton
Çukurambar/HayatSebla/GESTAŞ
Bağlıca /Çamlıpark/MESA
Dikmen  /Mesa Dora/MESA
Oran /ParkOran/MESA-AKTÜRK
İncek /Nascor Villaları/AKTÜRK
Etimesgut /SimgeŞehir/SEHA
Oran /Orankent/SEHA
Çankaya /ParkVadi/Kuzu Grup
Batıkent/Batıpark
Batıkent/ParkVadiBatı/Kuzu Grup
Çankaya/Aktürk Çankaya Evleri/AKTÜRK
Batıkent/Batıyakası/TOKYAR
Bilkent/Bilkent Bahçe/TEPE
Serhat/Nevbahar
Çayyolu/Rüyakent/Yeşilyurt
Yıldız/VegaStudios/NuhAcar İnş.
Alacaatlı/Ada/Polatlar-Lafen
Çayyolu/Işın Hyency Evleri/Işınyapı
İncek/EnModern/4M
Çankaya/Çankaya Elit Park/4M
Çankaya/Entepe Konutları/OFTAŞ
Çayyolu /Rönesans Neva/Rönesans Konut
Keçiören/Divan Konutları/Kuzu Grup
 

  Şimdi de sorunun ikinci kısmını ele alıp Ankara'da neden İstanbul'daki gibi kampanyalı konut projelerinin fazla olmadığını yanıtlamaya çalışacağım. İstanbul, dünyanın önemli metropollerinden biri haline gelmesi, ülke nüfüsunun büyük bölümünün bu kentte yaşaması, ve ülke ekonomisi üstünde çok etkili olması sebebiyle gayrimenkul yatırımı açısından dünyanın en çok tercih edilen şehirlerinden biri haline geldi. Ayrıca İstanbul'da konut açığının yüksek olması sebebiyle; ekonomik krizden önce birçok konut projesi başlatıldı. Bu projelerin bir çoğu ne yazık ki satış döneminde ekonomik kriz ile karşı karşıya geldi. Bunun sonucunda birbiri ardına kampanyalar başladı. Sonuçta  bu kampanyalar İstanbul'daki konut alıcıları için çok önemli avantajlar sağladı.

  Ancak Ankara'daki konut açığının yüksek olmaması sebebiyle, İstanbul'a göre az sayıda konut projeleri başlatıldı. Bunların bir çoğu da yüksek gelirli alıcıya hitap eden projelerdir. Bu projelerin bazılarında kampanyalar yapılmasına rağmen, İstanbul'a göre çok daha az sayıdadır. Bu durumun en önemli sebebi kentte markalı konut projelerin sayısının az olmasıdır. Ancak Başkent'te bu projelerin yanı sıra küçük müteahhitin yap-sat mantığıyla inşa ettiği birçok yeni konut mevcuttur. Kriz ortamında bunların birçoğunda düşük fiyatlara rastlamak mümkün olmaktadır. Ankara'lı konut alıcılarının konut projeleri ile beraber diğer alternatiflere de dikkat ederek içinde bulunduğumuz gayrimenkul alımı açısından avantajlı süreci değerlendirmelerini öneririm.


Geri Dön