24 / 04 / 2024

Ankara'daki metro göçüğü davası devam ediyor!

Ankara'daki metro göçüğü davası devam ediyor!

Ankara'da Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında " Taksirle ölüme neden olmak " suçundan dava açılan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi.



Ankara'daki metro göçüğü davası devam ediyor. Mahkeme, çökme olayında sanıkların kusurlu olup olmadıklarının belirlenmesi için yeni bir bilirkişi raporunu İnönü Bulvarı'nda, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde bir kişinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili haklarında "taksirle ölüme neden olmak" suçundan dava açılan 4 kişinin yargılanmasına devam edildi. 


Ankara 4. Asliye Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, sanıklar ASKİ Su Kanal İşletme Dairesi Başkanı Hüseyin Soydar, ASKİ Çankaya Şube Müdürü Necmettin Alankuş ile sanık avukatları katıldı. Duruşmada söz alan sanık avukatları, daha önce alınan zemin etüt raporunu kabul etmediklerini belirterek, yeni bir bilirkişi raporu alınması talebinde bulundu. 


DURUŞMA ERTELENDİ 


Bir jeoloji, inşaat ve maden mühendisinden oluşan bilirkişi heyetiyle, yeni bir zemin etüt raporu hazırlanmasına karar veren mahkeme, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi. İddianamede, Hava Kuvvetleri Komutanlığı önünde Kadir Sevim'in ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili 2'si ASKİ, 2'si metro inşaatını yürüten şirketin görevlisi olmak üzere 4 kişi hakkında, "taksirle ölüme neden olmak" suçundan 2'şer yıldan 6'şar yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılmaları isteniyor. 


15 SAAT SONRA BULUNDU 


Hava Kuvvetleri Komutanlığı önündeki metro inşaatında 22 Haziran 2012'de meydana gelen göçük sonucunda, kaldırımda oluşan yaklaşık 2 metre çapındaki çukura düşen inşaat işçisi Kadir Sevim, yaşamını yitirmişti. İnönü Bulvarı'nda, metro çalışmalarının yapıldığı kesime yakın alanda, çöken kaldırımın altında kalan Sevim'in cesedi, yaklaşık 15 saatlik çalışmanın ardından bulunmuştu. 


Haber Vaktim


Geri Dön