29 / 03 / 2024

Ankara'daki OSB temsilcileri pilot uygulama başlatıyor!

Ankara'daki OSB temsilcileri pilot uygulama başlatıyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve Ankara'daki organize sanayi bölge temsilcileri pilot uygulama başlatarak, altyapı işlerinin tamamlanması konusunda mutabık kaldı. Projelerde yerli ürün kullanımında ise teşvik etme kararı alındı



Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Ankara'daki organize sanayi bölgesi başkanları ve  Ankara  Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir, diğer OSB'lere örnek olacak pilot çalışma başlattı. Belediye Meclis toplantısında Ankaralı OSB'lerin altyapı sorununun çözümünü gündeme getiren OSB temsilcileri, Gökçek'i ikna etti. Gökçek'in de toplantıda OSB'lerin altyapı işlerinin belediyenin görevi olmadığını, vatandaşın bu konuda bilgisi olmadığı için altyapı sorununda belediyeyi suçladığını belirterek, bu sorunu artık çözmekten yana olduğunu söylediği öğrenildi.

TEşžVİKLER DEVREYE ALINIYOR

Ankara Sanayi Odası'nda Ankaralı OSB'lerin başkanlarının katıldığı toplantı yapıldı. Alınan kararda bütün sanayi bölgelerinin alt yapıları bitirilecek.Bu kapsamda yeni metrodan, tramvaya, MAN otobüslerinin yedek parçalarından, belediyenin yerli üreticiden alabileceği ürünlere kadar birçok önemli konuda ortaklığa girişilmesi kararlaştırıldı. ASO'daki toplantıda ayrıca, yerli ürün kullanımını teşvik etmeye yönelik planlamalar yapılması da kararlaştırıldı.

YERLİ ÜRÜNLERE ÖNCELİK

Özdebir Yeni şžafak'a yaptığı açıklamada, Türkiye'deki ürünlerin kullanımını dile getirdiklerini belirtti. Bürokrasinin kamu alımlarında yüzde 15 fiyat farkına rağmen yerli ürünü tercih edilmesi konusunda duyarlı olmadığına dikkat çeken Özdebir, bunu Başbakan ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Ergün ile de konuştuklarını kaydetti ve 'Biz yerli ürüne yönelik girişimlerimizi sürdüreceğiz' dedi.


Bürokratik duyarlılık

'Organize Sanayi Bölgelerinde (OSB) üretilen ürünlerin kullanılması, üretimi yapılamayanlarla ilgili ar-ge çalışması başlatılması önemli.' diyen ASO Başkanı Nurettin Özdebir sözlerini şöyle tamamladı: ' Ancak, bürokrasimiz biraz duyarlı davranıp, kamu alımlarında yerli üretimi öncelikli tercih edebilirse, bu bile cari açığın düşürülmesine çok ciddi bir destek olacaktır.'
Yeni şžafak/CAHİT SARAçOĞLU


Geri Dön