24 / 04 / 2024

Ankara'daki SSK İş Hanı'nın inşaat işine başlanacak

Ankara'daki SSK İş Hanı'nın inşaat işine başlanacak

Bülent Tanık, Kızılay'daki SSK İş Hanı'nın projesini bu sene içinde tamamlayarak, inşaat işine başlamayı umduklarını söyledi



Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, SSK İş Hanı'nın meydan haline dönüştürülmesine yönelik projenin hız kazandığını kaydetti.

Danıştay'ın binayı belediye adına tescil ettiğini anımsatan Tanık, "Biz orayı elde ettiğimiz andan itibaren hızla yer altının otopark, üstünün iki katlı bir meydan, bir köşesinde de küçük bir oturma alanı üzerine oturmuş belediye hizmet binası yapmak konusundaki çalışmamızı epeyce ilerlettik. Biz, bu sene oranın projesini de tamamlayarak hızla inşaat işine başlamayı umuyoruz" dedi.

Binaya gelecek yılın sonuna kadar taşınmalarının zor olduğunu dile getiren Tanık, "SSK binasına Emniyet Genel Müdürlüğünün de talip olduğunun" hatırlatılması üzerine, bunun belediyenin başarısı olarak değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Kendileri dikkat çekmeden önce binanın, mimarını bile üzen terk edilmiş bir görüntüde olduğunu dile getiren Çankaya Belediye Başkanı Tanık, "Biz ilgilendikten sonra çok miktarda meraklısı ortaya çıktı. O da bizim açımızdan keyif verici. Çünkü bizim isteğimiz, Kızılay bölgesine kentin değişik karar kurumlarının ilgisinin çekilmesi ve oranın kıymetinin algılanır hale gelmesidir" diye konuştu.
AA


Geri Dön