17 / 04 / 2024

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Ant Yapı, Domodedovo Havalimanı’nın inşaatını bitirdi!

Rusya inşaat sektörünün önemli oyuncularından Ant Yapı, ülkenin ilk özel havalimanı Domodedovo’nun inşaatını bitirdi. 700 milyon dolarlık yatırım ülkenin en büyük ikinci havalimanı...



ULUSLARARASI alanda pek çok proje gerçekleştiren Ant Yapı, özellikle Rusya’da gerçekleştirdiği projelerle dikkat çeken bir taahhüt firması. Rusya’daki taahhüt işlerinin toplamı 2.3 milyar doları buluyor.

Para’da yer alan habere göre; Firma, Rusya’nın ikinci büyük ve tek özel havalimanı olan Domodedovo’yu inşa etti. 700 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen havalimanı, 31 milyon yolcu kapasiteli. Toplamda üç terminalden oluşan ve ikinci terminalini Mart-Nisan aylarında teslim edecek olan firma, ülkede yapılacak diğer havalimanı projelerine de talip. Ant Yapı, açılışına hazırlanılan Domodedovo Havalimanı’m gazetecilere tanıttı.

7 MİLYAR DOLARLIK 98 PROJE

Toplantıda gazetecilere havalimanı hakkında bilgi veren Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, “Bugüne kadar aldığımız hiçbir projeyi yarıda bırakmadık. Şartlar ne olursa olsun, her işten güçlenerek çıktık. 2015 yılında başladığımız havalimanı projesini de istenilen zamanda bitirdik” dedi. Şirket olarak havalimanı içerisinde 120 milyon dolarlık köprü projesinin ihalesini de aldıklarım söyleyen Okay, inşaat malzemelerin büyük bir bölümünü Türkiye’den tedarik ettiklerinin altını çizdi. 20 kulenin olduğu ünlü Moskova City bölgesinde sekiz kule yaptıklarını ifade eden Okay, şehrin en yüksek yapısı olması planlanan 108 katlı kulenin ihalesine de girdiklerini belirtti. Okay, “Sadece Rusya’da 13 bin kişiye istihdam sağlıyoruz. Rusya’da yapılması planlanan 30 projenin ihalesine tekliflerimizi sunmuş durumdayız” dedi. 1991 yılında girdikleri Rusya pazarından 1998-1999 krizine rağmen ayrılmayan firmanın toplamda 7 milyar doları aşan 98 projede imzası var.

KREMLİN SARAYI'NA KOMŞU

Yurtiçi ve yurt dışında bugüne kadar 10 milyon metrekare alana sahip projeyi gerçekleştiren Ant Yapı, halen 3.2 milyar dolarlık inşaat projesi yürütüyor. Moskova’nın en yüksek binası olan, 354 metre 90 kattan oluşan Oko Tower projesini tamamlayan firma, Soçi Olimpiyat Köyü’nü de inşa etti. Firmanın Moskova’daki “Altın Ada” adıyla anılan diğer bir projesi ise Kremlin Sarayı’na komşu. Hem restorasyon hem de yeni bloklardan oluşan projenin yüzde 45’i tamamlanmış durumda. Okay, projeyi Rus Capital Grup adına inşa ettiklerini söyledi. Proje metrekare fiyatı 40 bin dolardan satışa sunulacak.

Ant Yapı’nın Capital Grup adına 200 milyon dolara aldığı bir diğer proje ise “Zolo-toy Ostrov” adını taşıyor. Kremlin Sarayı’nın bulunduğu tarihi merkeze yakın olan proje, 106 bin metrekare büyüklüğünde. Okay, 2017’de inşaatına başladıkları projedeki 220 odalı Mandarin Otel’in 2019 sonunda tamamlanacağım belirtti. Şehirde yürüttükleri bir diğer proje olan “Krasnaya Presnya Parkı” ise Expocentre’nin yakınında üç kuleden oluşuyor. Projenin kulelerinden biri 61, biri ise 65 katlı. Projede ofisler, farklı tipte daire seçenekleri, kreş alanı, spor merkezi ve otopark bulunuyor. 400 milyon dolarlık projede toplam 720 rezidans olduğunun altım çizen Okay, ayrıca Yasniy Yaşam Kompleksi’nin yapımını da üstlendiklerini belirtti.

Bodrum projesi

Ant Yapı'nın Türkiye’de inşa ettiği yeni bir projesi var. Bodrum Aspat Koyu'nda hayata geçecek projeyi anlatan Okay, Port Alaçatı’da yaptıkları projeden daha iyi bir proje yapacaklarını söyledi. Projenin 2019 Nisan'da satışa sunulacağını söyleyen Okay, Türkiye'de devam eden işlerinin tutarının 200 milyon dolar olduğuna dikkat çekti. Okay, ABD’de 500 milyon dolar, İngiltere'de ise 200 milyon dolarlık iş yaptıklarını da açıkladı.


Geri Dön