26 / 04 / 2024

Ant Yapı imzalı Avrupa'nın en yüksek binası Haziran'da teslim edilecek!

Ant Yapı imzalı Avrupa'nın en yüksek binası Haziran'da teslim edilecek!

Daha önce 305 metreyle Moskova’ya Avrupa’nın en yüksek binasını inşa eden Ant Yapı, kendi rekorunu OKO Towers'la kırdı. Kuleler haziranda teslim edilecek.




Ant Yapı, Rusya’da Moscow City adı verilen Moskova Uluslararası İş Merkezi’nde 15 parselde geliştirilen kapsamlı projeler içinde 8 tanesine imzasını attı. Moskow City’de yer alan ve Ant Yapı tarafından yapılan, ‘Avrupa’nın en yüksek bitmiş binası’ unvanlı 305 metrelik Capital City projesinin rekorunu ise yine Ant Yapı kırdı. 352 metrelik OKO Towers projesiyle Ant Yapı, Avrupa’nın en yüksek binasının da geliştiricisi oldu.  49 ve 85 katlı iki kuleden oluşan OKO Towers, 387 milyon dolar proje bedeliyle hayata geçirildi. Dünyanın önde gelen bina veritabanı sitesi Emporis.com’da, “Avrupa'nın en yüksek binası” unvanını alan proje, haziranda teslim edilecek.


YENİ MOSKOVA’YI İNŞA EDECEK


Ant Yapı, 20 yıllık sürede devam eden işleriyle birlikte Rusya’da 7 milyon metrekarenin üzerinde iş yaptı. Şu anda ise Rusya’da hükümetin merkezi boşaltıp yeni merkezler kurma hamlesi sektörde hacim yaratıyor. Moskova’nın 1.5 katı büyüklükte olması planlanan ‘Yeni Moskova’ projesinde Ant Yapı, alt ve orta gelirli gruba hitap edecek bu projede 15 bin konut üretecek. 


Sosyal konut


Konutların ‘sosyal konut’ vasfını taşıyacağını kaydeden Ant Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Okay, "Yeni Moskova denilen bu alanda inşaatlar başladı. Biz de A101 adıyla konut üretiyoruz. Metrekare fiyatları şehrin içinde 4 bin dolardan başlarken, burada 1.5-2 bin dolar" diye konuştu.


En büyük pay Türklerin


Yeni Moskova projesindeki pastadan Türklerin büyük pay aldığını belirten Ant Yapı Moskova İşleri Temsilcisi Ertan Beyaz, "Bizdeki dinamizm ve pratiklik başka ülke firmalarında yok bu yüzden tercih ediliyoruz”diye konuştu.


Akşam


Geri Dön