28 / 03 / 2024

Antalya Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açılıyor!

 Antalya Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açılıyor!

Büyükşehir Belediyesi ile Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi arasında anlamlı işbirliği Antalya Büyükşehir Belediyesi, Fatih Mahallesi’nde Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açıyor




Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Nuray Tanlak arasında projeyle ilgili işbirliği protokolü imzalandı.


Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Mustafa Akaydın, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından Fatih Mahallesi 3403 Sokak’ta yapılacak Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nde Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile işbirliği içinde çalışacaklarını söyledi. Akaydın, derneğin eğitim ve uzman personel konularında merkeze destek vereceğini kaydetti.



GÖNÜLLÜLERLE ÇALIŞACAĞIZ


Akaydın, “Bu çok güzel birliktelik. Belediyemizin misyonuna ve derneğinizin misyonuna çok uygun bir işbirliği. Belediye olarak özelikle kültür ve sosyal hizmetlere öncelik veriyoruz. Bu merkez Fatih, Göçerler ve Çamlıbel mahallelerine hizmet verecek. Derneğinizin gönüllüleri ile birlikte çalışacağız. Belediyemize, derneğinize ve Antalya’ya hayırlı uğurlu olsun” diye konuştu.


Daha önce Haşim İşcan, Santral ve Çamlıbel’de Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezleri açtıklarını hatırlatan Akaydın, Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi ile bölgede yaşayan bireylerin ve ailelerin sorunlarla baş edebilmelerinin,  katılımcı, üretken, kendine yetebilecek hale gelmelerinin hedeflendiğini kaydetti.


SORUNLARA ANINDA MÜDAHALE


Başkan Mustafa Akaydın şu bilgileri verdi: “Sosyal hizmet uzmanlarımızca yapılacak aile ziyaretleri ile tespit edilecek sorunlara merkezimizce anında müdahale edilecek. Ailede kentlilik bilincinin oluşması ve adaptasyonu sürecine destek verilecek. Merkezimizde hukuk danışmanları, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, öğretmenler, hemşire, doktor ve sağlık çalışanları görevlendirilecek. Merkezde sosyal, sportif, sanatsal etkinlikler ile birlikte eğitim ve meslek edindirme kursları da düzenlenecek.”


ÇÖZÜMÜN PAYDAŞI OLACAĞIZ


Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şube Başkanı Nuray Tanlak, Büyükşehir Belediyesi ile bu işbirliği protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Daha önce kapatılan toplum merkezlerinde benzer çalışmalar yaptıklarını anlatan Tanlak, dernek üyesi gönüllülerin ve uzmanların Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi’nin faaliyetlerinde aktif olarak görev alacağını, halkın sorunlarının çözümünde Büyükşehir Belediyesi ile paydaş olmaktan mutlu olduklarını söyledi.



Geri Dön