25 / 04 / 2024

Antalya Alanya'da 5 özel okul ve 7 yurt devredildi!

Antalya Alanya'da 5 özel okul ve 7 yurt devredildi!

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi kapsamında Antalya Alanya'da 5 özel okul, 7 yurt ve 2 dersane kamuya devredildi. Operasyon kapsamında kamuda açığa alınan personel sayısı 179'a ulaştı.



Antalya'nın Alanya ilçesinde Fetullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik operasyon kapsamında kamuda açığa alınan personel sayısı 179'a ulaştı.


Alanya Kaymakamı Hasan Tanrıseven, yaptığı yazılı açıklamada, Alanya ilçesinde 7 kamu çalışanın daha görevden uzaklaştırılmasıyla açığa alınan kamu personeli sayısının 179'a ulaştığını bildirdi. İlçede FETÖ'ye bağlı olduğu ileri sürülen 5 özel okul, 7 yurt ve 2 dersanenin kamuya devredildiğini belirten Tanrıseven, sivil alanda yapılan mücadeleler çerçevesinde ise 22 kişinin tutuklandığını vurguladı.


Türkiye'nin birlik ve beraberliğine kast eden FETÖ ile gerek sivil gerekse kamudaki ayağı ile hassasiyetle mücadele edildiğini ifade eden Tanrıseven, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:


"Bu hain örgütün kamu, kurum ve kuruluşlarında ve sivil ortamdaki destekçilerini tek tek ortaya çıkarırken çok hassas davranıyoruz. Çünkü suçlu ve suçsuzu birbirinden ayırt etmemiz gerekiyor. Suçu olmayan vatandaşların hiçbir zaman endişe etmesine gerek yok. İnsanların haksızlığa uğramasına izin vermeyeceğiz. Mahkeme kararları doğrultusunda bu örgüte ait kurumlar kamuya devredilirken üst mercilerin değerlendirmesi doğrultusunda da görevden almalar devam ediyor."



AA



Geri Dön