16 / 04 / 2024

Antalya Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi'nin inşaatı başladı!

Antalya Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi'nin inşaatı başladı!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi Projesi’nde hafriyat çalışmaları başladı. Projenin 4 bin 500 metrekarelik toplam inşaat alanı ve donatılarıyla önemli bir ihtiyaca cevap vermesi planlanıyor.



Antalya’ya bir Cemevi yapılacağına söz veren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel sözünde durdu. Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Altınova Orta Mahalle’de inşa edilecek olan Kültür Merkezi ve Cemevi’nin hafriyat çalışmalarına başladı.

Alevi Kültür Dernekleri Kepez Şube Başkanı Seher Şengünlü Yılmaz, Altınova Kültür Merkezi ve Cemevi’nin yıllardır özlemi duyulan bir proje olduğunu söyledi. Yılmaz,  toplumun her kesimi için proje ve hizmet üreten Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e teşekkür etti. 

Antalya Belediyesi'nde yer alan habere göre Yılmaz, “Bu Cemevi Alevi vatandaşların çok önemli bir eksiğini giderecek. Başkanımız Menderes Türel, Cemevi ile ilgili tüm detayları bizlere de sordu. Bu hassas yaklaşımından dolayı da kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.

Toplam 4 bin 500 metrekare toplam inşaat alanına sahip proje kapsamında 2 adet konferans salonu, ibadethane, kütüphane, kurban kesim merkezi, sergi alanı, kurs alanları ve kafeterya bulunacak. Cemevi kültür ve sosyal donatı alanları ile yaklaşık 40 bin alevi vatandaşın yaşadığı Altınova bölgesinin ihtiyaçlarının karşılanması planlanıyor.


Geri Dön