25 / 04 / 2024

Antalya Boğaçayı Yat Limanı için bilgilendirme toplantısı!

Antalya Boğaçayı Yat Limanı için bilgilendirme toplantısı!

Antalya'nın prestij projelerinden olan Boğaçayı Projesi’nin en önemli etaplarından biri olan “Boğaçayı Yat Limanı Projesi için ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı” yapıldı.




Antalya Büyükşehir Belediyesi’nin Türkiye’nin ikinci büyük kanal projesi olarak Antalya’ya kazandıracağı Boğaçayı Projesi kapsamında yapılacak yat limanına ilişkin bir bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi. Konyaaltı Derneği’nde gerçekleştirilen “Boğaçayı Yat Limanı Projesi ÇED Sürecine Halkın Katılımı Toplantısı’na siyasi parti temsilcileri, meclis üyeleri, oda ve dernek başkanları, STK temsilcileri, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.


Proje detaylarını katılımcılara anlatan yetkililer, teknik detayları da içinde barındıran genel bir sunum gerçekleştirdi. Proje Müdürü Hüseyin Karışan konuyla ilgil olarak, “Dünyadaki liman ve gemi sayısı gittikçe artıyor. Türkiye’de 16 bin yat bulunuyorken, Fransa’da bu rakam 227 bin, İspanya’da 107 bin. Hazırlanan rapora göre, Akdeniz Bölgesi’nde yat turizmini hızlandırmak, kent turizmi ile eko turizmi birleştirip deniz turizmi ile de desteklemek gerektiğine yönelik bir fikir ortaya çıktı. Biz de bu fikirlere uygun biçimde projemizi şekillendirdik” diye konuştu.


Bir diğer firma yetkilisi Atakan Yüce ise, “Bilgisayar teknolojilerinden olabildiğince çok faydalandık. Modeller kurduk, 25 yıllık toplam 67 bin adet rüzgar ve dalga verileri alındı. Depremler ve 100 yıl içerisinde oluşabilecek fırtınalar analiz edildi. Liman içerisindeki tüm yapılar 100 yılda bir olmasını bekleyebileceğimiz fırtınalara göre tasarlandı." dedi.




Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön