23 / 04 / 2024

Antalya Büyükşehir Belediyesi bakım merkezi açacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi bakım merkezi açacak!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, huzurevi bakımını kabul etmeyen, yaşamını evde ailesi ya da yalnız sürdüren yaşlıların hayata bağlılıklarını artırmak, sosyo-psikolojik destek almalarını sağlamak amacıyla gündüz bakım merkezi açacak




Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı tarafından gerçekleştirilecek proje kapsamında ilk etapta 50 yaşlı hizmet alacak. Zamanla hizmet kapasitesi artırılacak bakım merkezinde maksimum kapasite 100 olacak. İçinde farklı yaşlı bireylerin faydalanabileceği sosyal alanların yer alacağı merkezden, huzurevi bakımını tercih etmeyen, yaşamını evde ailesi veya yalnız sürdüren yaşlılar faydalanacak. Fener Mahallesi’nde kiralanan bir binada hizmet verecek merkezde tadilat ve tefrişat çalışmaları sürüyor. 


SOSYAL VE PSİKOLOJİK DESTEK

Yaşlıların yaşam kalitelerini ve yaşama bağlılıklarını artırmaya yönelik hazırlanan projede, yaşlıların günlük ihtiyaçlarının programlı faaliyetlerle sağlanması amaçlanıyor. Proje ile yaşlıların sosyal, psikolojik ve sağlık ihtiyaçları da karşılanacak. Öte yandan merkezden faydalananların bedensel durumlarına göre faaliyet grupları kurarak, düzenlenen aktivitelerle sosyal ilişkileri zenginleştirilecek. Yaşlılar gerekli olduğu zamanlarda aileleri ile birlikte dayanışma ve paylaşma programlarına alınarak, bütünleşik faaliyetlere katılacak.


UZMANLAR GÖREVLİ

Gündüz bakım merkezinde doktor, hemşire, sosyal hizmet uzmanı, psikolog, yaşlı bakım teknikeri, diyetisyen, fizik tedavi uzmanı, ergoterapi ve uğraş terapisi alanında deneyimli meslek elemanı, yaşlı bakım elemanları görev yapacak. Ayrıca faaliyetin niteliğine göre uzman personel  (Tiyatrocu, sanatçı vb) gibi meslek elemanlarının yanı sıra genel yardımcı hizmet sınıfından personeller görev yapacak. 

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön