19 / 04 / 2024

Antalya Karabucak İlköğretim Okulu'na derslik yapıldı!

Antalya Karabucak İlköğretim Okulu'na derslik yapıldı!

Antalya'nın Demre ilçesinde bir ilköğretim okuluna, okul aile birliği ve vatandaşların yardımıyla 4 yeni derslik
kazandırıldı



İlçe merkezindeki Karabucak İlköğretim Okulu Aile Birliği Başkanı Cengiz İkiz, derslik yetersizliği nedeniyle 6,7 ve 8. sınıflarda eğitim gören 76 öğrencinin geçen yıl eğitimlerine başka okullara devam etmek zorunda kaldığını söyledi. Öğrencilerin mağduriyetini gidermeyi amaçladıklarını belirten İkiz, bu nedenle okul müdürü Ali Kıtır ile birlikte harekete geçtiklerini söyledi.

Demre Kaymakamlığı ile 4 derslik yapacaklarına dair protokol imzaladıklarını ifade eden İkiz, 130 bin TL olan proje bedelini vatandaşların okul yapımında da çalışmasıyla 70 bin TL'ye indirdiklerini kaydetti. Bu paranın 5 bin TL'sini Demre Köylere Hizmet Götürme Birliğinden aldıklarını belirten İkiz, "Paranın geri kalanını da mahallemizdeki hayırseverlerden aldık. En önemlisi vatandaşlar imece usulü dersliklerin yapımında çalıştı. Kapı ve pencereleri bir vatandaşımız yaptırdı. Derslik yapımında çalışan ustalar da yaptıkları sıvanın bir bölümünden ücret almadılar" dedi.

Dersliklerden bir tanesinin bilgisayar sınıfı olarak kullanılacağını ifade eden İkiz, diğer 3 derslik sayesinde öğrencilerin eğitimleri için başka okullara gitmesine gerek kalmadığını söyledi.
AA


Geri Dön