28 / 03 / 2024

Antalya Karpuzkaldıran'daki sosyal tesis satışa çıktı

Antalya Karpuzkaldıran'daki sosyal tesis satışa çıktı

Maliye Bakanlığı, Antalya’nın Karpuzkaldıran mevkisindeki sosyal tesisini 3 milyon 10 bin 278 TL bedelle satışa çıkardı



Antalya Defterdarlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Karpuzkaldıran Askeri Dinlenme ve Eğitim kampı karşısındaki Maliye Bakanlığı’na ait bin 707 metrekare arazideki 4 katlı, 47 yatak kapasiteli, 25 odalı Eğitim ve Dinlenme Tesisinin, 27 Ağustos Cuma günü 3 milyon 10 bin 278 TL tahmini bedel üzerinden kapalı teklif usulü ihale ile satışa çıkarıldığı bildirildi.

-HAZİNE ARAZİLERİ DE SATILIK-
 Maliye Bakanlığı ayrıca, Antalya’da Hazineye ait atıl durumda bulunan hazine arazilerinden bazılarını da satışa çıkardı.

Antalya’nın yeni yerleşim alanı olarak gösterilen Döşemealtı ilçesi Yeşilbayır mahallesinde alışveriş merkezi yapmaya uygun, Hazineye ait 23 bin 344 metrekare büyüklüğündeki arsa, 6 milyon TL bedel üzerinden ihale ile satılacak.

 İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45’nci maddesine açık teklif usulü ile gerçekleştirilecek. Arsanın, Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Döşemealtı Belediyesi mücavir alan sınırları içinde kaldığı, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında ise ticari alan olarak ayrıldığı, planda yüzde 60 emsal üzerinden 3 kata kadar inşaat izni olan arsaya, taşınmazın özelliklerine göre üzerinde büyük alışveriş merkezi, süpermarket, çarşı merkezi ve benzeri amaçlarda ticari faaliyet gösterilmesine uygun rasyonel yatırımlar yapılabileceği kaydedildi.

Kepez ilçesi Duraliler mahallesinde bulunan 2 bin 521 metrekare büyüklüğündeki Hazine arsası 1 milyon 660 bin Türk Lirası değer üzerinden satışa çıkarılacak. Hazine arazisi 1/1000 ölçekli uygulama imar planında Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı olarak ayrıldığı, ancak bu yere imar durumuna göre, akaryakıt ve benzin istasyonu, depo ve benzeri ünitelerin yapılabileceği bildirildi.

Ayrıca yine Duraliler mahallesinde konut alanı olarak ayrılan 914 metrekare büyüklüğündeki Hazine hissesi 520 bin TL TL satış bedeli üzerinden ihale ile satışa çıkarıldı.

 -ÇAY OCAĞI VE BÜFE KİRAYA VERİLECEK-
Antalya Defterdarlığı Muratpaşa ilçesindeki Antalya Ağız ve Dış Sağlığı Baştabipliği bahçesinde bulunan 37,5 metrekare büyüklüğündeki büfe ve çay ocağını yıllık 10 bin TL bedel üzerinden 5 yıl süre ile kiraya verecek.

Defterdarlık ayrıca, Haşim İşcan Mahallesinde Atatürk Caddesi Uçar İş hanında bulunan 115 ve 116 nolu 2 adet bağımsız bölümü de mesken olarak kullanılmak üzere yıllık toplam her biri 6 bin 600 TL olmak üzere 5 yıl süre ile ihaleyle kiraya verecek.

Bu ihaleler de 27 Ağustos Cuma günü yapılacak.
AA


Geri Dön