19 / 03 / 2024

Antalya Kestel'de 9 kata onay!

Antalya Kestel'de 9 kata onay!

Alanya’ya gelen TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy’a Alanya Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top ‘İçinde inekler otluyor’ dediği antik kent Naula hakkında bir rapor sundu.



Dün Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Yönetim Kurulu Başkanı Başaran Ulusoy Alanya’ya geldi. Başkanlık seçimleri öncesi turizm beldelerini ziyaret turuna çıkan Ulusoy gittiği şehirlerdeki sorunlarla da yakından ilgileniyor.


RAPORDA NE VAR?

Alanya Mahmutlar Mahallesi’nde bulunan Naula antik kenti yıllardır bakım yapılmayı bekliyor. Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top antik kentin bakımının yapılması ve turizme kazandırılması için mücadele ediyordu. Dün Başaran Ulusoy’un yanına gelen Muhtar, Naula ile ilgili bir rapor sundu. Naula’nın özelliklerinden bahsedilen raporda ayrıca Turizm Bakanlığı’na daha önce gönderilmiş olan raporlarda yer aldı.


TELEFON TRAFİĞİ

Rapora göz gezdiren Ulusoy birkaç telefon görüşmesi yaptı. ALTSO Meclis Üyesi ve Gökbel Güreş Ağası Kerim Yılmaz’la birlikte konuyu görüşen Ulusoy, Naula Antik Kenti’nin turizme kazandırılması gerektiğini söyledi. Bazı bürokratları arayarak konuyla ilgilenmeleri gerektiğini belirten Ulusoy kendisinin de konuyu yakından takip edeceğini söyledi.


2 MİLYON TL

Ulusoy ayrıca Muhtar Top’a Naula’nın turizme kazandırılmasının maddi boyutunu sordu. Muhtar Top 2 milyon Lira civarı bir bütçe gerektiğini belirtti. Ulusoy bölgenin getirisinin bu paradan fazla olacağını söyledi ve konuyla ilgili elinden geleni yapacağının sözünü verdi.


Mahmutlar Mahalle halkı ve esnafı da Muhtar Top’un çabalarından memnun olduklarını dile getirerek Naula’nın Mahmutlar ekonomisi için büyük bir kazanç olacağını söylediler.


 

Mahmutlar Post 


Geri Dön