16 / 04 / 2024

Antalya Koleji'nin ihalesine kimse giremedi!

Antalya Koleji'nin ihalesine kimse giremedi!

ATAÇ AŞ bünyesindeki Antalya Koleji'nin 18.5 milyon lira üzerinden icra satış bedeli, alacaklı iki bankanın muvafakat vermemesi üzerine 122 milyon 500 bin TL'ye yükseldi. İhaleye kimse giremedi.



Antalya'da 1960 yılında yüzde 75'i Hikmet Ataman, yüzde 25'i Hüseyin Çalık'a ait olarak kurulan ve bugünkü varlıkları 500 milyon doları aşan ATAÇ İnşaat ve Sanayi A.Ş.'ne ait icra yoluyla satılığa çıkarılan Antalya Koleji'nin satışı, iki bankanın müdahale etmesiyle yapılamadı. 1980 yılında 56 ortakla Antalya'nın ilk özel okulu olarak kurulan Özel Antalya Koleji, 2013'ün sonunda Doğa Koleji A.Ş.'ye 150 aylığına kiralandı. Kolejin 18.5 milyon TL muhammen bedel üzerinden Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü'nde yapılan satış ihalesi için çok sayıda talipli geldi. 


4 ÇEK YÜZÜNDEN İCRALIK OLDU

Şirketi ekonomik krizden kurtarmak için yönetimin devredildiği TELOS adlı fon şirketinin oluşturduğu yönetim kurulundan bazı isimlerin imzasıyla kolej adına ve ATAÇ kaşesiyle toplam 19 milyon 754 bin TL'lik dört adet çek kesilmişti. Bu çeklerle ATAÇ'ın SETAP A.Ş. adlı şirkete borçlandırılması üzerine Antalya 6'ncı İcra Müdürlüğü, koleji 18 milyon 500 bin TL muhammen bedel üzerinden satışa çıkardı. 


İKİ BANKA MUVAFAKAT VERMEDİ

Türkiye Katılım Bankası'nın birinci, İş Bankası iki ve üçüncü derecede ipotek alacaklı olduğu için, her iki banka da ipoteğin devam ettiği ve satışın ipotek bedellerinin altında yapılmaması için muvafakat vermedi. Bunun üzerine satış bedeli icra müdürlüğünce bankaların toplam alacak miktarı olan 122 milyon 500 bin TL'ye yükseltildi. Bedelin bu rakama yükseltilmesiyle açık artırma usulü yapılacak ihaleye kimse giremedi. 


İKİNCİ İHALE 23 ŞUBAT'TA

İhale, daha önce duyurulan 23 Şubat saat 10.00'a ertelendi. Muhammen bedelin gerçek bedelin çok üstünde bir rakama yükseltilmiş olması nedeniyle ikinci ihaleye de kimsenin girmeyeceği öngörülüyor. 


DURDURMA TALEBİ DE VAR

Fon şirketince oluşturulan yöneticiler hakkında ciddi suçlamalarla suç duyurusunda bulunan, ATAÇ'ın kurucularından Hüseyin Çalık'ın kızı Lale Çalık Sarper, Antalya Koleji'nin satış kararı ve icra takibinin durdurulması için alacaklı gözüken SETAP firması aleyhine Antalya İcra Hukuk Mahkemesi'ne dava açtı. Mevcut satış dosyası ve alacağın suça konu olduğu ve Antalya Cumhuriyet Savcılığı'nca soruşturma yürütüldüğü de belirtilen dava dilekçesinde, icra takibi ve satışının durdurulması istendi.



Antalya Akdeniz güncel



Geri Dön