25 / 04 / 2024

Antalya Mithatpaşa Caddesi yenilenecek!

Antalya Mithatpaşa Caddesi yenilenecek!

Antalya Büyükşehir Belediyesi, büyük beğeni toplayan Mehmet Akif Caddesi güzelleştirme çalışmasının ardından, Dokuma bölgesindeki vatandaşların talebi üzerine Mithatpaşa Caddesi’ni de yeniden düzenleyecek



Büyükşehir Belediyesi, ‘Antalya’yı cadde cadde güzelleştiriyoruz’ projesi kapsamında caddeleri modern bir görünüme kavuşturmaya devam ediyor. Fen İşleri Daire Başkanlığı ekipleri, Işıklar, Atatürk, Kazım Özalp, Mehmet Akif, Konyaaltı, Güllük, Hasan Subaşı ve Ali Çetinkaya caddelerinin ardından Mithatpaşa Caddesi’ni de güzelleştirmek için kolları sıvadı.


DOĞAL TAŞLAR KULLANILACAK

Güneyinde Gazi Bulvarı ile kuzeyinde Sakarya Bulvarı arasında kalan caddenin yaklaşık 1.2 kilometrelik kısımda yapılacak düzenleme ile kaldırım zeminine andezit ve diabaz doğal taşlar döşenecek. Kaldırımlara, kaplama malzemesine uygun olarak görme engelli vatandaşlar için kılavuz çizgileri ile tekerlekli sandalyeler için dünya standartlarında kullanımı kolaylaştırıcı rampalar yapılacak.


AVRUPAİ GÖRÜNÜM

Kaldırımların genişleyen kısımlarında oturma alanları oluşturulacak ve uygun noktalara su ve bitki havuzları yerleştirilecek. Altyapısıyla birlikte ele alınacak Mithatpaşa Caddesi’nin düzenleme çalışmalarına turizm sezonunun bitmesiyle sonbaharda başlanacak. Yaklaşık 4 ay sürmesi planlanan çalışmalar tamamlandığında Mehmet Akif Caddesi’nin ardından Dokuma bölgesindeki bir cadde daha Avrupai bir görünüme kavuşacak. Kent için yeni bir cazibe merkezi olacak Mithatpaşa Caddesi, aynı zamanda vatandaşların buluşma noktası haline gelecek.

Antalya Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön