29 / 03 / 2024

Antalya OSB yatırımcılarını bekliyor!

Antalya OSB yatırımcılarını bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatırıma devam’ çağrısı Antalya’da karşılık buldu. Antalya OSB’de yatırım yapmak isteyen işadamları sırada bekliyor.



Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘yatırıma devam’ çağrısı Antalya’da karşılık buldu. Antalya OSB’de yatırım yapmak isteyen işadamları sırada bekliyor.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Tüm imkanları harekete geçirin, üretin, alın-satın, yatırım yapın, piyasayı hareketlendirin" çağrısı Türkiye'nin turizm ve tarım başkenti Antalya'da büyük destek gördü. Antalya'da ortak görüş, 2017'nin yeni yatırımların hayat bulduğu bir yıl olacağı yolunda.


2017 DAHA İYİ OLACAK

Aynı zamanda Antalya Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı olan Antalya Valisi Münir Karaloğlu, 2017'nin Antalya'nın taşıyıcı sektörleri olan tarım ve turizmde geçen yıla oranla çok daha iyi geçeceğini belirterek, bunun yeni yatırımların da önünü açacağını söyledi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısının çok önemli olduğunu söyleyen Karaloğlu, "Üretmeden istihdamı arttırma şansımız yok. Üretimi arttırmak için tüketimi de arttırmalıyız. Yastık altında beklettiğimiz, tereddüt nedeniyle ertelediğimiz harcamalar, yatırım planları varsa ekonomiye katılması gerekir" dedi.


YER BEKLENİYOR

Antalya Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) yatırımcılardan çok sayıda yer talebi aldıklarını açıklayan Karaloğlu, "Birçok yatırımcı işyerini büyütmek istiyor. Yeni yatırımcılar da arazi istiyor. 100 dönüm yer isteyen sanayicimiz bile var. Arazi olsa hemen yatırımı yapabilecek. Bu nedenle OSB'de yeni parseller oluşturma gayretlerimiz var. 4'üncü ve 5'inci kısım genişleme alanlarıyla ilgili Sanayi Bakanlığı'nın tespit çalışmaları bitti. Yakın zamanda satın almalar ve kamulaştırma çalışmaları başlayacak" ifadelerini kullandı. Karaloğlu, Korkuteli ve Kumluca ilçelerinde de OSB'ler kurulmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.


TERÖRLE MÜCADELE KADAR

AK Parti Antalya İl Başkanı Rıza Sümer de AK Parti iktidarlarında ekonominin gündemin ilk maddeleri arasında yer aldığını belirterek, "Ekonomik istikrarın ülkemizdeki güven ortamını artıracağını biliyoruz. Son yıllarda tüm terör örgütlerinin eylemlerini artırmasının nedenleri arasında ilk sırada, ülkemizi ekonomik anlamda yıpratmak yer almaktadır. Terörle mücadele konusunda, güvenlik güçlerimiz etkin bir mücadele gerçekleştiriyor. Şu dönemde işadamlarımızın yatırımlarına devam etmesi, terörle mücadele konusunda verdiğimiz çaba kadar önemlidir" ifadelerini kullandı.


ŞİMDİ TAM YATIRIM İKLİMİ

Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Adlıhan Dere de yatırımların durmaması gerektiğini söyledi. Daha önce 15 bin kişiye verileceği açıklanan 50 bin liralık KOSGEB kredilerinin başvuruyu yapan 250 bin kişiye de şartları uyması halinde verileceğini hatırlatan Dere, "Esnafımız bu desteği karşılıksız bırakmaz. Bu desteklerin karşılığı esnafın yapacağı yatırım olmalı, üretimdeki artış olmalı, fazladan istihdam olmalı" dedi. Esnaf sicil affının da yakında çıkmasını beklediklerini hatırlatan Dere, "Bunun da devreye girmesiyle yatırımların önü daha da açılacaktır, yatırım için uygun iklim oluşacaktır" dedi.


HEDEF 10 MİLYON YERLİ TATİLCİ

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Osman Ayık ise iç tüketimin kısılmasının ekonomiye zarar vereceğine dikkat çekti. Ayık, "İnsanlar bugüne kadar var olan alışkanlıklarından geri durmasınlar. Yeme-içme, seyahat, eğlence gibi harcama alışkanlıklarından vazgeçmemeli" dedi. 2016'nın iç pazarda en hareketli yıl olduğunu hatırlatan TÜROFED Başkanı Ayık, "Erken rezervasyon kampanyalarına bu yıl da devam edeceğiz. Cumhurbaşkanımızın çağrısını bu anlamda değerlendirerek, iç pazara yönelik kampanyalarımıza devam edeceğiz. Hedefimiz iç pazarda tatil yapan 10 milyonluk bir kitle oluşturmak" diye konuştu.


Sabah


Geri Dön